Selecteer een pagina

Het kan je vast niet ontgaan zijn dat mijn hondje Champ een belangrijke plaats in mijn leven heeft. Waar ik eerst heel lang heb getwijfeld of ik ooit nog wel weer een hondje zou willen na het overlijden van mijn hondje Spike, zo werd het verlangen naar een hondje in de zomer van 2021 enorm groot na twee weken op twee hondjes gepast te hebben. Precies op dat moment kwam er van het dierenasiel Zandvoort een bericht online dat zij een groep van 40 kleine hondjes, waaronder pups, in beslag hadden genomen van een verzamelaar. Het leek wel of het zo moest zijn dat juist in die zomer, ik voor het eerst weer durfde te denken over een nieuw hondje. Er was een pup uit deze groep, waarvan de foto heel lang de profielfoto is geweest, waar mijn hart meteen een sprongetje bij maakte. Dat was dus Champ. We zijn nu bijna 3 jaar verder en ik had nooit kunnen bedenken dat deze beslissing een van de beste beslissingen uit mijn leven kon zijn.

Hulp hond

Hoewel hij officieel geen hulp hond is, is hij wel voor mij een ontzettende hulp geweest. De zomer van 2021 was net de zomer dat ik had besloten dat het tijd werd om uit het gat te krabbelen waar ik in was gevallen na mijn arm breuk in 2019 en de eindeloze operaties en herstelperiodes die daarop volgden. Een periode in mijn leven die enorme impact heeft gehad op mijn lichaam maar ook op mijn mentale welzijn. Die zomer had ik net de eerste stappen gezet om mijn leven weer op gang te krijgen en durfde ik het weer aan om te gaan bewegen. Maar ik had nog net een extra duwtje nodig om over bepaalde angsten en hordes heen te stappen. En toen was daar Champ. Een kleine, levendige pup van 8 weken die volgens de gastouder een beetje een sully was maar zich ontpopte als een kleine wervelwind toen hij eenmaal bij mij thuis was.

Samen gingen we het leven aan en stapje voor stapje hebben wij samen leren lopen. Als je toen tegen mij had gezegd dat de dagelijkse rondjes een vaste routine zouden worden en dat ik het lichamelijk ook echt nodig heb om deze te lopen, had ik je waarschijnlijk hard uitgelachen. Ik en lopen waren geen vrienden. Champ heeft ervoor gezorgd dat ik het zelfs leuk vind om naar buiten te gaan en weer een nieuwe route te kiezen. Hij heeft het ook echt nodig om elke dag uitgedaagd te worden en lekker naar buiten te gaan. Van alle pups uit deze groep, adopteerde ik de pup die het liefst de hele dag buiten is en het geen zak uitmaakt of het regent/ sneeuwt/ stormt/ koud is. Wellicht heeft het er nu wel aan bijgedragen dat mijn immuun systeem rete sterk is.

Kleine hondjes, grote zorgen

Hoewel ik niet altijd heel erg nadenk bij mijn eigen gezondheid, is de gezondheid van Champ wel iets waar ik bewust bij nadenk. Nu sta ik niet bij elk klein dingetje bij de dierenarts maar ben ik wel altijd op zoek naar oplossingen voor als er iets is met zijn gezondheid. Daarbij ben ik natuurlijk ook degene die zijn gezondheid goed moet onderhouden. Een van de punten die een punt van aandacht is, is natuurlijk het ontwormen en ontvlooien van mijn kleine Champie. Ik zoek altijd naar een goede kwaliteit/ prijs verhouding (de dierenarts is nou eenmaal duur) en heb ik gelukkig de Dierapotheker gevonden waar ik terecht kan voor alle benodigdheden die ik nodig heb om Champ een zo lang en fijn mogelijk leven te kunnen geven.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik enorm ben geschrokken van de prijzen die dierenartsen nu vragen. Het is misschien iets waar ik niet heel erg bij stil heb gestaan toen ik besloot Champ te adopteren. Natuurlijk weet je dat er kosten bij komen kijken en dat is ook niet het probleem maar ik ben mij nu wel een aantal keren wezenloos geschrokken toen ik voor iets urgents naar de dierenarts moest. Dus mocht je er nou over denken om ook een hondje of wellicht een kat te willen adopteren, denk er dan wel aan dat het ook kosten met zich meebrengt. Nu heb ik niet heel veel verstand van katten maar ik neem aan dat je ook bij een kat moet denken aan het ontwormen van je kat. Je wilt natuurlijk dat je geliefde beestje zolang mogelijk bij je is in een goede gezondheid. Tenminste ik wel en ook al kost het soms wat extra, ik heb wel de wereld over voor mijn Champ.

Take care!

xoxo