Selecteer een pagina

De belangrijkste reden om keihard te knokken voor de lipoedeem liposucties vorig jaar, was het feit dat ik mijn mobiliteit begon te verliezen en afstevende op invaliditeit. Toen ik aan het aftellen was naar de operaties, droomde ik niet alleen van weer kunnen lopen en sporten maar stiekem was ik ook bezig met het bedenken van de mogelijkheden die ik in kleding zou gaan hebben. Ik had geen idee hoe ik uit de operaties zou komen, wat de staat van mijn benen zou zijn en wat ik wel of niet aan zou kunnen. Hoewel kleding niet mijn belangrijkste prioriteit was, merk ik nu wel hoeveel effect kleding kan hebben en heeft gehad op mijn gevoel.

Black like my soul

Zwart is altijd een dominante kleur geweest in mijn garderobe en heeft nu ook nog steeds een vaste plek. Mijn favoriete grap om te maken is dat zwart de kleur van mijn ziel is. Sorry no pun’ intended maar enig sarcasme moet af en toe kunnen. Zwart is altijd de kleur geweest waar ik mij het meest veilig bij voelde en in de jaren voor mijn operatie, waren mijn opties in kleding vaak heel erg beperkt. Mede omdat ik mij het liefst zou verstoppen en compleet verloren voelde als het ging om mijn lichaam. Mijn lichaam zorgde niet alleen voor heel veel beperkingen in mijn mobiliteit maar kleding kopen was een crime. Ik kan de keren dat ik huilend uit een winkel wilde weglopen niet meer op één hand tellen. Kleding kopen werd zelfs een trauma en toen ik eenmaal een soort standaard outfit had, die ik en aankon en waar ik mij op dat moment op mijn gemak mee voelde. Na de 2e operatie, bleek die standaard outfit simpelweg te groot te zijn (niet zo gek natuurlijk) en voelde ik mij er ook niet meer in thuis. Er hing namelijk een enorme negatieve herinnering aan en het voelde niet meer als mij.

Colour your world

De afgelopen maanden ben ik niet alleen bezig geweest met lichamelijk herstellen maar ook geestelijk moest ik het een en ander herstellen. Mijn zelfbeeld was negatief, kleding kopen vond ik eng en ik had geen idee, na al die jaren, wat nou echt mijn stijl was. Langzaamaan komen er andere kledingstukken in mijn kast. Kledingstukken waar ik jarenlang over droomde maar die een ver van bed show waren. Langzaamaan komt er ook kleur in mijn kast te hangen en nemen prints ook een prominente plek in.

Langzaamaan groei ik in mijn nieuwe lichaam en mijn nieuwe ik. Langzaamaan vind ik een nieuwe plek in het leven en kleur ik elke dag weer in. Soms moet ik mijzelf gewoon knijpen als ik mijzelf zie of weer iets aantrek waar ik een jaar geleden niet over durfde na te denken. Langzaamaan laat ik het zwarte stukje uit het verleden los en kleur ik mijn wereld met de ik die ik jarenlang weg stopte achter de lagen vet. Langzaamaan ben ik weer de ik aan het worden voordat lipoedeem mijn lichaam en leven overnam. Ik met een touch of colour.

Take care!

xoxo

Het geweldige jurkje dat ik draag op de foto is van het plus size merk Ophilia en kost € 69,95

Bron stock afbeeldingen: Shutterstock