Selecteer een pagina

November is mijn geboortemaand en eerlijk is eerlijk, ik ben niet je typische verjaardag vierder. Dat klinkt misschien gek maar ik houd gewoon niet zo van in de aandacht staan. In het algemeen niet dus om dan een uitzondering voor je verjaardag te maken, is ook zo gek. Hoewel ik het niet vier, geef ik mijzelf de laatste jaren wel altijd een cadeau sinds ik die mogelijkheid heb. Eigenlijk geef ik mijzelf ieder jaar een sieraad cadeau (of ik laat gaatjes in mijn oren schieten waarvoor ik dan weer nieuwe oorbellen “nodig” heb). De reden dat ik mijzelf een sieraad cadeau geef is om de symboliek. Zo heb ik bij elk sieraard dat ik draag, de herinnering aan het jaar waarin ik het mijzelf heb gegeven of cadeau heb gekregen van mijn ouders. Die geven mij namelijk ook al heel wat jaren een door mij gekozen sieraad cadeau. Ik ben namelijk niet de makkelijkste met het geven van cadeaus. Die Plus een beetje komt niet zomaar ergens vandaan.

Herinneringen

De symboliek van mijn sieraden staat ook voor de periodes waar ik doorheen ben gegaan. Zoals we allemaal weten waren de laatste jaren voor mij nogal rocky en soms lastig. Veel van de sieraden die ik draag, doen mij dan ook herinneren aan de tijden waar ik doorheen ben gekomen. Heel lang had ik om allebei mijn polsen armbandjes waar ik een soort kracht vanuit haalde. Noem mij zweverig maar het waren armbandjes die ik in de moeilijke jaren had verzameld. Zelfs tijdens mijn liposucties droeg ik ze. Voor mij waren het een soort symbolen van kracht geworden en een herinnering dat wat er ook gebeurt, ik kom er altijd doorheen.

Toen ik mijn arm brak en meerdere keren geopereerd moest worden, moesten al mijn sieraden af en heb ik heel lang zonder sieraden gelopen. Het voelde kaal en leeg maar op dat moment kon ik ook gewoon even niets dragen. Alles voelde als een extra ballast en niets voelde op dat moment correct qua gevoel. Eigenlijk vond ik de hele wereld gewoon stom en mijn symbolische sieraden nog veel stommer want het was nou niet dat ik heel erg vooruit kwam. En welke malloot kan nou zijn eigen sieraden omdoen met een arm die amper nog wat kon. Niet dat het de schuld van mijn sieraden was, maar goed.

Symboliek

Inmiddels zijn mijn armbanden weer symbolisch geworden voor het proces waar ik doorheen ga. Armbanden die ik eerst niet kon dragen omdat ze te strak zaten, zijn inmiddels armbanden geworden die los om mijn pols vallen. Armbanden die ik kreeg van vriendinnen die voor mij als zussen voelen en ik zie als zussen armband, vallen inmiddels mooi om mijn pols. Ik heb mijn kracht weer hervonden in het dragen van mijn sieraden. Niet alleen armbanden maar ook ringen waarvan ik nooit had gedacht ze te kunnen dragen, sieren inmiddels mijn vingers weer. Voor mij staat alles nu voor de kracht die ik terug heb gekregen.

Voor mij is mijn verjaardag dus ieder jaar weer een moment om een speciaal sieraad toe te voegen aan mijn collectie en een nieuwe herinnering toe te voegen aan mijn lijstje. Maar wellicht zijn voor jou de feestdagen wellicht het juiste moment om jezelf iets cadeau te geven. Bijvoorbeeld leuke kerstcadeau sieraden die voor jou symbolisch zijn. Ikzelf vind de symboliek en kracht die in sommige sieraden zit, iets om te koesteren en altijd bij stil te staan. Daarom draag ik met trots mijn sieraden en weet ik dat ik altijd de herinnering heb.

Draag jij sieraden met een speciale betekenis?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Pexels.com