Selecteer een pagina

“Remember that once you dreamed of being where you are now”

2015 was het jaar waarin ik “eindelijk” de diagnose lipoedeem kreeg. Jarenlang liep ik doktoren, diëtisten en eetstoornisbehandelingen af in de veronderstelling dat ik “gewoon” te dik was en moest afvallen. Wat ik ook deed, ik viel soms af maar nooit op mijn benen. Nadat ik in 2015 de diagnose kreeg, werd ik ook meteen geconfronteerd met de harde realiteit toen een fleboloog mij direct vertelde dat ik niet meer te behandelen was met die enorme benen van mij.

Deur in mijn gezicht

Na jarenlang te zijn weg gestuurd door huisartsen, had ik in 2015 de hoop dat ik geholpen kon worden. Vol vertrouwen ging ik naar de afspraak met de fleboloog en ik had de hoop dat na jarenlang van niet weten wat ik moest doen, er nu een soort van oplossing zou komen. Maar die bewuste afspraak werd de grootste deceptie van mijn leven. Waar ik nog vol hoop naar het gesprek ging, kwam ik huilend uit de afspraak omdat ik te horen had gekregen dat er niets meer voor mij gedaan kon worden en zelfs het aanmeten van kousen een probleem was. Er was wel een oplossing maar daar hing een prijskaartje aan van € 22.000,–. Mijn hoop werd in een keer in elkaar geslagen op een hele brute manier en ik zag mijn wereld instorten.

Zwart gat

Na dat gesprek, viel ik in een enorm zwart gat wetende dat ik never nooit dat bedrag bij elkaar zou krijgen. De situatie waarin ik op dat moment zat was uitzichtloos en op de langere termijn zou het een enorme uitdaging worden om zo’n enorm bedrag bij elkaar te krijgen. Op dat moment verloor ik alle hoop dat er nog verbetering zou komen in mijn leven. Eigenlijk bevroor alles op dat moment en bevroor ik mijzelf tegelijkertijd. Hoewel er toch een stemmetje in mij was die bleef roepen dat ik te jong was om mij hierbij neer te leggen, nam het uitzichtloze gevoel de overhand en wist ik mij geen raad met mijzelf. Ik zag geen uitweg meer en besloot mij neer te leggen bij wat het was. Op dat moment zette ik mijn leven on hold en verloor ik eigenlijk al mijn plezier in het leven. Ik haatte mijn lichaam, ik haatte mijn benen en ik haatte die stomme ziekte die er voor zorgde dat ik gevangen zat in mijn lichaam en leven. Op dat moment was acceptatie heel ver te zoeken.

Never give up

Hoewel ik mij heel lang heel erg ellendig heb gevoeld, bleef dat stemmetje in mijn hoofd aanwezig dat er toch een oplossing moest zijn. Het stemmetje was heel lang zacht en op de achtergrond maar het bleef in mijn hoofd door zeuren. Ongeacht hoe ik mij voelde, ongeacht wat er in mijn leven gebeurde en ongeacht mijn benen die steeds meer mobiliteit verloren. Hoewel ik alle hoop had opgegeven, ging ik 2 jaar later toch naar de afspraak bij Dr. Plusjé en hoewel ik op dat moment het geld niet had, besloot ik 2 maanden later om de offerte te ondertekenen. Diep van binnen voelde ik dat ik dit moest doen, ik voelde dat dit de kans was die ik niet kon laten lopen en wist ik dat als ik mijn zinnen erop zette, ik het geld bij elkaar kon krijgen. And i did .. ik werkte er hard voor, ontzegde mijzelf heel wat dingen, legde elke euro opzij en ging behoorlijk out of my comfortzone door een crowd funding op te zetten. Maar ik wist waar ik het voor deed, ik wist wat mijn doel was en ik ging er voor. Niet alleen zorgde ik er voor dat ik de operaties aan de lipoedeem in mijn benen kon bekostigen, ook zorgde ik ervoor dat mijn zelfvertrouwen een boost kreeg na dat ellendige gesprek in 2015 waar ik compleet door blokkeerde.

Wat iemand ook tegen je zegt, ongeachte de situatie waarin je zit, vergeet nooit maar dan ook nooit, dat als je iets wilt bereiken in het leven, je dat kan. Het zal veel vergen en je zal een behoorlijke portie doorzettingsvermogen nodig hebben maar het kan. Hoe groot je droom ook is, ga ervoor, geef niet op en zet alles op alles om je droom waar te maken. Al begin je met het sparen van je statiegeld maar begin gewoon en maak die dromen waar.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Shutterstock