Selecteer een pagina

Al vanaf mijn 15e woon ik in Zandvoort en je zou denken dat ik met dit zomerse weer regelmatig op het strand te vinden ben. Zou je denken maar het is niet zo. Waar ik als klein meisje niet van het strand was te slaan, een grote collectie swimwear had en heel veel mooie herinneringen heb aan het strand, is mijn gevoel over het Nederlandse strand in de loop der jaren, en met de groei van mijn lipoedeem, toch veranderd. Toch gek want zet mij op een strand in Spanje en ik ben de gelukkigste persoon ter wereld. Maar zet mij op een strand in Nederland en ik word daar echt heel erg ongelukkig van. Zelfs na mijn liposucties ga ik niet met plezier naar het strand. Niet zozeer omdat ik geen leuke badpakken heb waar ik mij prettig in voel. Dus daar ligt het niet aan maar waar ligt het dan wel aan?

Kortzichtigheid

Als klein meisje voelde ik mij altijd vrij en blij als we op het strand waren. De rituelen waarbij mijn vader de koelboxen vulden met bakjes lekkers, de fietstocht van de camping naar het strand, de uren op het strand en in de zee, het ijsje als afsluiter aan het einde van de dag… allemaal rituelen waar ik hele fijne herinneringen aan heb. De zee en het strand waren altijd mijn vrienden. I couldn’t care less wat mensen van mij dachten. Misschien ook wel omdat ik toen een klein dun garnaaltje was.

Toen wij verhuisden werd het strand de plek waar ik in de zomers werkte en had ik helemaal geen tijd om bezig te zijn met op het strand liggen. Op warme zomerse dagen met dienbladen vol door het mulle zand ploegen en dat dagen achter elkaar. Ik vond het heerlijk en de zomer kon mij niet lang genoeg duren. Zoveel mooie herinneringen en toch ga ik al jaren niet naar het strand. Wellicht ligt het ook een beetje aan de zwemmode, maar gelukkig zijn er nu wel plus size zwempakken in overvloed te krijgen. Ik slaag regelmatig bij mijn favoriete winkel Happy Size voor mooie badpakken bij mijn favoriete winkel Happy Size voor mooie badpakken.

Beperkingen

Toen mijn benen begonnen te groeien en lopen steeds moeilijker werd, was naar het strand gaan een onbegonnen onderneming. Neem daarbij de paar keer dat ik wel ging en mensen hoorde fluisteren en opmerkingen maken waarbij ik besloot nooit meer naar het Nederlandse strand te gaan. Ik voelde mij al niet lekker in mijn lichaam door de lipoedeem en dit zorgde ervoor dat ik mij nog ellendiger voelde. De goede herinneringen konden de paar ellendige keren niet weg jagen dus dan maar liever niet naar het strand.

Toch is het raar want ik heb zoveel mooie herinneringen uit mijn jeugd als het over het strand gaat die gewoon overschaduwd worden door de lipoedeem. En eigenlijk zou ik er gewoon schijt aan moeten hebben om het even plat te zeggen, badpak aan doen en gewoon moeten gaan. Hoeveel stappen ik de afgelopen jaren ook heb gezet in de acceptatie van mijn lichaam met lipoedeem, het Nederlandse strand blijft toch een lastige. Dan maar gewoon rustig afwachten tot we weer naar Spanje kunnen en ik daar lekker op het strand kan liggen ;-).

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.comĀ