Selecteer een pagina

Vandaag een andere blog dan jullie van mij gewend zijn op maandag. Vandaag is namelijk een speciale dag. Precies een jaar geleden was het de gotcha day van Champ. Een klein bolletje fluff van 8 weken oud die ik op mocht halen uit het gastgezin waar hij verbleef op dat moment. Een klein bolletje fluff dat een behoorlijk turbulente start van zijn leven had gehad en samen met 40 andere hondjes, uit huis was gehaald bij een verzamelaar. Champ was weliswaar nog een pup maar de eerste 8 weken van zijn leven waren waarschijnlijk niet de makkelijkste. En precies een jaar geleden, mocht ik hem mee naar huis nemen. Happy Gotcha Day vriendje, it’s been quit a ride.
Nooit meer een hond


Na het overlijden van Spike in 2015, besloot ik dat ik nooit meer een hond wilde. Niet alleen door de impact op je leven maar ook door het verdriet dat ik heel lang om Spike heb gehad. Het gemis was immens en er ontstond een enorm gat toen hij er niet meer was. De beslissing om hem te moeten laten inslapen, was een beslissing die ik nooit meer wilde nemen en ik was er ook heel stellig in dat er voorlopig niet meer een hond in huis kwam.

Gelukkig was ik zo stellig want de jaren die volgden waren niet de makkelijkste. Door alle operatie trajecten, was het onmogelijk geweest om een hond te hebben en de verantwoordelijkheid te kunnen dragen. Zowel met mijn been operaties als mijn arm operaties, had ik die verantwoordelijkheid niet kunnen dragen. Hoewel ik veel thuis was en wel wat gezelschap kon gebruiken, was de verantwoordelijkheid van het uitlaten op dat moment niet verantwoord.

Stiekem wel zoeken


Tot ik in 2020 af en toe een oppashondje had en weer merkte hoe gezellig een hondje in huis was. Het begon weer te kriebelen en stiekem keek ik af en toe op adoptie sides. Na 2 weken oppassen in de zomer van 2021 wist ik het zeker, ik wilde weer een hondje en precies op dat moment, kwam de groep met 40 honden binnen bij ons asiel. Ik moest nog even geduld hebben omdat ik persé een pup wilde maar uiteindelijk kon ik hem in september ophalen.

Een pup opvoeden heeft wat voeten in de aarde en hoewel ik het eerder heb gedaan, had ik het toch onderschat. Maar ik zou het niet willen terugdraaien. De komst van Champ heeft veel veranderd. Na jaren van operaties en een verslechterde gezondheid, heeft zijn adoptie ervoor gezorgd dat ik weer naar buiten moest, in beweging moest komen, weer onder de mensen kwam en vooral de zorg had voor een kleine fluff bal van 8 weken. Hoewel ik hem soms achter het behang kan plakken omdat hij ondeugend is, heb ik het wel met hem getroffen. Hij is altijd vrolijk, staat altijd aan en haalt de raarste streken uit. Voor mijn lichaam en geest is hij het beste geweest wat ik na al die jaren kon doen.

Happy Gotcha Day vriendje!

Take care!

xoxo