Selecteer een pagina

Als gemotiveerde vrouw heb je veel ballen hoog te houden: carrière, gezin, vrienden en niet te vergeten jezelf. Een gezonde levensstijl is dan ook onmisbaar om je vitaal en energiek te voelen. Gelukkig kun je met een paar simpele stappen de beste versie van jezelf worden én blijven. We geven je wat tips hoe je fit, sterk en stralend door het leven gaat.

 1. Voeding: het fundament van je gezondheid

Je bent wat je eet. Een cliché, maar niets is minder waar. Het is essentieel om te kiezen voor voedzame maaltijden die je lichaam voorzien van de juiste bouwstenen.

 • Groenten & Fruit: Zorg ervoor dat ze een hoofdbestanddeel zijn van je dagelijkse maaltijden. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels die je lichaam nodig heeft.
 • Volle granen: Vervang witte rijst en pasta door hun volkoren varianten. Ze zorgen voor een stabielere bloedsuikerspiegel en geven je langer een vol gevoel.
 • Eiwitten: Onmisbaar voor de opbouw en reparatie van weefsel, en ze houden je langer verzadigd.

Dat brengt ons bij een populair eiwit: Whey.

 1. Whey: Het wondermiddel voor spieropbouw?

Whey is een van de twee eiwitten in melk en is enorm populair in de sport- en fitnesswereld. Maar wat kan het voor jou betekenen?

 • Spierherstel en -groei: Na een intensieve workout hebben je spieren eiwitten nodig om te herstellen en groeien. Whey biedt snel opneembare eiwitten, wat het een uitstekende keuze maakt na het sporten.
 • Gewichtsbeheersing: Eiwitrijke voeding kan helpen om je langer vol te voelen, wat kan leiden tot minder snacken en kleinere porties tijdens maaltijden.
 • Antioxidant boost: Whey is rijk aan het aminozuur cysteïne, dat de productie van glutathion in het lichaam kan verhogen, een krachtige antioxidant.
 1. Beweging: jouw dagelijkse dosis energie

Je hoeft geen uren in de sportschool door te brengen om fit te blijven. Het gaat om consistentie en het vinden van een activiteit die je leuk vindt.

 • Varieer je routine: Wissel krachttraining af met cardio en vergeet niet te stretchen.
 • Beweeg dagelijks: Ook als je niet sport. Neem de trap, ga wandelen of pak de fiets. Elke beweging telt.
 • Luister naar je lichaam: Soms heeft je lichaam rust nodig. Neem die rust, je lichaam zal je dankbaar zijn.
 1. Mindset: positiviteit als sleutel

Gezondheid is niet alleen fysiek. Hoe je naar jezelf en de wereld kijkt, speelt een grote rol in je algemene welzijn.

 • Dankbaarheid: Begin of eindig je dag door drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Het helpt je focussen op het positieve in je leven.
 • Meditatie en mindfulness: Deze praktijken kunnen stress verminderen en je helpen meer in het moment te leven.

Tijd om te stralen

Jij verdient het beste, en door aandacht te besteden aan zowel je lichaam als je geest, zul je je fitter, sterker en stralender voelen dan ooit. Met de juiste voeding (en voldoende eiwitten zoals Whey), regelmatige beweging en een positieve mindset ligt de wereld aan je voeten. Dus waar wacht je nog op? Tijd om te stralen.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com