Selecteer een pagina

De kerstdagen staan nu echt voor de deur. Wellicht heb je voor deze dagen heel veel en vooral wilde plannen. Wellicht heb je geen plannen. Wat je ook gaat doen, het is prima. Ik vind de december maand een gezellige maand en het leukste vind ik eigenlijk alles wat er om kerst heen hangt. De lichtjes, de kerstboom (en al mijn mooie verzamelde ornamenten), de sfeer, kerstliedjes en natuurlijk kerstfilms. De december maand is qua werk een van de drukste maanden en ik vind niets fijner om dan te kunnen ontspannen met een kerstfilm. Uiteraard wel de meest cheesy met de meeste Hallmark momenten. Ik weet niet wat het is maar het heeft gewoon iets. Daarom vandaag een blog met mijn favoriete films en een serie die je helemaal in de kerststemming gaan brengen. Ik heb geprobeerd om mijn voorkeur voor cheesy Hallmark kerstfilms dit lijstje niet te laten bepalen.

The Santa Clauses

Dit is de enige kerst serie in mijn lijstje maar wel een van mijn absolute favorieten dit jaar. De serie is een vervolg op de Santa Clause films, die ik eigenlijk elk jaar toch weer kijk rond deze periode. In deze serie overweegt Scott Calvin om na bijna 30 jaar te stoppen als de kerstman en dat heeft nogal wat consequenties. Tim Allen is mijn absoluut favoriete Santa Claus.

Bron: Disney+

Noëlle

Als ik dan toch met Disney+ bezig ben, dan is de kerstfilm Noëlle ook het vermelden waard. Ik heb deze film al een paar keer gekeken omdat het zo’n enorme feel good Disney film is waarin Noëlle, de dochter van de kerstman, haar broer op tijd voor kerst terug moet vinden om zo kerst te redden. Anna Kendrick speelt een geweldige Noëlle en dit is wel een van mijn all-time favoriete kerstfilms.

Bron: Disney+

Something from Tiffany’s

Prime is niet het streaming kanaal als je wil gaan voor de zoetsappige Hallmark kerstfilms maar toch las ik een lovende recensie over “Something from Tiffany’s”. Hij hoort zeker in dit lijstje thuis en als je een leuke, good feel film wilt kijken, dan is dit zeker een aanrader. Het leven zit namelijk vol verrassingen en onverwachte cadeautjes. In Something from Tiffany’s verandert het leven van een jonge vrouw voorgoed door een verlovingsring die eigenlijk voor iemand anders is.

Bron: Prime

Candy Cane Christmas

Als je op zoek bent naar Hallmark achtige kerstfilms, dan is Videoland toch wel the place to be. Die hebben een hele lijst met dit soort films dus mocht je een zoetsappige kerstfilm marathon willen doen, dan is Videoland de juiste streaming app. Ik heb er een paar gekeken, of gebruikt als achtergrond vulling, maar een van de leukste vond ik Candy Cane Christmas. Totaal over the top kerststemming en super Amerikaans maar dat vind ik juist wel leuk om te kijken. Candy Cane Lane is Phoebes favoriete kersttraditie, maar de buurt besluit het dit jaar over te slaan. Phoebe is ontroostbaar, tot ze beseft dat het niet om de tradities gaat maar om de mensen met wie je kerst viert.

Bron: Videoland

Christmas with you

Natuurlijk hoort er bij kerst ook wel een film met muziek of een verdwaalde popster die tijdens kerst de liefde van haar leven vindt. “Christmas with you” op Netflix bevat al deze elementen en voor alle dames van mijn leeftijd, Freddie Prinze Jr. heeft hierin een glansrol. Weliswaar wat ouder geworden but still looking cute. In “Christmas with you” zoekt een popster inspiratie voor een kersthit en vervuld de kerstwens van een jonge fan om haar te ontmoeten. En daarmee vindt ze bovendien de ware liefde. Wat wil je nog meer van een kerstfilm dan een fairytale ending?

Bron: Netflix

Welke serie of film hoort volgens jou echt bij kerst?

Take care en maak er mooie dagen van!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com