Selecteer een pagina

Bij een nieuwe maand, hoort een nieuwe lijst van boeken die ik graag wil lezen. Inmiddels staat mijn teller op 48 gelezen boeken en ik ben nog steeds op zoeken naar leuke en interessante boeken. Nu de zomer eraan komt, lees ik liever de luchtigere boeken. Lekker in de zon met een boek op het balkon liggen of zitten, is voor mij het ultieme zomer gevoel. Inmiddels is het wel echt tijd dat de zomer gaat beginnen en ik mijn regenjas eindelijk aan de kapstok kan hangen. Gelukkig blijven er nieuwe boeken komen en kan ik mijn lijstje blijven aanvullen. Tijd dus om vandaag mijn lijstje met boeken te delen die ik graag wil gaan lezen komende maand of maanden. Benieuwd welke boeken er op mijn lijstje staan? Lees dan snel verder.

Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Nora Hamilton kent de formule van liefde als geen ander. Als scenarioschrijver van romantische films schudt ze die zo uit haar mouw. Maar als Nora’s man ineens vertrekt, besluit ze dit mislukte huwelijk in cash om te zetten en schrijft het beste (niet-romantische) script van haar leven. Tot haar verbazing wordt het opgepikt om een Hollywood-film van te maken, en zal het filmen ervan gaan plaatsvinden in haar eigen huis. Wanneer de onmogelijk knappe acteur Leo Vance haar ex gaat spelen, zal Nora’s leven nooit meer hetzelfde zijn.

Als de ochtend na alle opnames de crew vertrokken is, vindt Nora Leo op haar veranda met een halflege fles tequila en een voorstel. Duizend dollar per dag om een week langer te mogen blijven. Het geld kan Nora goed gebruiken, maar het is vooral de nood in zijn ogen die haar ja doet zeggen. Zeven dagen: ze kunnen in een oogwenk voorbij zijn of een eeuwigheid duren. Genoeg tijd om verliefd te worden. Genoeg tijd om je hart te breken.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Ik heb het echt gemaakt – Chantal Claassen

‘Ik heb het echt gemaakt’ van Chantal Claassen is een feelgoodroman over een succesvolle zakenvrouw die worstelt met haar verleden. Fabiënne heeft hard gewerkt voor haar luxeleventje aan de top van de mode-industrie – al helpt het ook dat ze een geheime relatie heeft met Max, de directeur van een groot Nederlands modemerk. Wanneer ze naar Parijs gaat voor een businesstrip, heeft ze een bizarre ontmoeting met de knappe, gevoelige Adam, die haar opgebouwde succesverhaal aan het wankelen brengt. Het verleden speelt op, een periode waaraan Fabiënne liever niet terugdenkt.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Vos in de VS – Michiel Vos

In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden. Als Nederlandse jongen uit Maastricht nam hij afscheid van zijn moederland, trouwde in een bekende Amerikaanse politieke familie en werd hij Amerikaan.
In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de 21e eeuw.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

De nomade – Anya Niewierra

De 37-jarige documentairemaker Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harz-gebergte. Olga heeft een innige band met de inmiddels dementerende man. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal.

Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie.

Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Het vintageboetiekje in Primrose Hill – Annie Darling

Tweede kansen raken nooit uit de mode…

Sophy dacht altijd dat ze op haar dertigste alles voor elkaar zou hebben. In plaats daarvan is ze zojuist ontslagen, gedumpt door haar vriend, en slaapt ze bij haar moeder op de bank. Dus als haar vader haar een baantje aanbiedt in zijn vintageboetiek in Primrose Hill, kan ze dit niet weigeren. Het is tenslotte maar voor een paar maanden, tot ze haar draai weer gevonden heeft.

Maar de boetiek is magischer dan ze zich had voorgesteld, vol met vintage juweeltjes, zoals een bruidsjurk uit de jaren ’50 tot de schitterende sieraden die juwelier Charles overal weet op te snorren. Voor ze het doorheeft, begint Sophy verliefd te worden op de winkel, en op het vinden van het perfecte item voor iedere klant.

Met elke schat die ze er ontdekt, begint Sophy zich verder af te vragen of deze winkel, net zoals voor de kleding, een sleutel is naar een tweede kans… En dan is er nog Charles, die wel eens haar gebroken hart zou kunnen helen.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Welke boeken staan op jullie lijstje voor deze zomer?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com