Selecteer een pagina

Afgelopen woensdag schreef ik al dat het deze week Boekenweek is. Een jaarlijks terugkerende week waarin boeken en schrijvers centraal staan. Nu ik weer plezier heb in lezen, heb ik ook weer interesse in de Boekenweek. Vooral in de nieuwe boeken die uitkomen maar ook boeken die uitgelicht worden door schrijvers, boekverkopers en natuurlijk booktok en bookstagram. Als social media er niet was geweest, dan had ik heel veel boeken en schrijvers niet ontdekt. Mijn lijstje met te lezen boeken blijft groeien en waarschijnlijk kan ik nog jarenlang voort met alle boeken die ik wil lezen. Maar hé, ooit komt er een moment dat ik de hele dag door kan lezen dus wie weet. Nu het deze week Boekenweek is, is het dus ook weer tijd voor mij om een lijstje te delen met boeken die ik graag wil gaan lezen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Yellowface – Rebecca F. Kuang

Wanneer June per toeval getuige is van Athena’s dood, beseft ze dat dit haar kans is om beroemd te worden.

Wat als ze het net voltooide manuscript van haar vriendin steelt?
Wat als ze het onder haar eigen naam publiceert?
Wat als ze een nieuwe, raciaal ambigue identiteit aanneemt?

De leugens stapelen zich op en een socialemediaschandaal dreigt June te ontmaskeren. Hoever zal ze gaan om haar gestolen succes te beschermen?

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Dit boek staat al een hele lange tijd op mijn leeslijst maar was tot nu toe niet in het Nederlands te krijgen. Hoewel mijn lees vibe aardig terug is, lukken Engelse boeken toch nog net niet. Ik ben natuurlijk compleet geinfluenced door social media waar dit boek overal te zien was. Ik ken de schrijver niet en heb geen idee of dit een boek voor mij is maar toch wil ik hem lezen.

In de mist van Golden Gate Park – Murat Isik

Een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid, autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe, vrije wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter te laten. In plaats van de verlegen toehoorder die hij in Amsterdam was, wil hij in Amerika iemand anders worden: een zelfbewuste en daadkrachtige man.

Metin studeert rechten maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Op zoek naar een uitweg stort hij zich in San Francisco vol op het keuzevak Creative Writing. Tijdens die colleges ontmoet hij de mysterieuze Joan Springfield, voor wie hij als een blok valt.

Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan en langzaam ontluikt de schrijver in hem. Dan storten onvermoede gebeurtenissen hem echter in een overrompelend avontuur, terwijl ontwikkelingen in San Francisco en aan het thuisfront zijn verblijf in een heel ander licht stellen. Metin komt voor onmogelijke dilemma’s te staan.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Weer een boek van een schrijver die ik nog nooit heb gelezen. Zijn eerste boek “Wees onzichtbaar” staat al heel lang op mijn leeslijstje, vooral omdat het over de Bijlmer gaat. De plek waar ik grotendeels ben opgegroeid. Maar helaas nog steeds niet gelezen omdat mijn hoofd er nog niet naar stond. Toch zet ik zijn nieuwe boek alvast op mijn lees lijstje.

Alles wat beweegt – Susan Smit

Begin vorige eeuw beleeft een wereldberoemde danseres aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur.

Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, trekt ze zich in 1906 enkele maanden terug in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hopelijk ongezien door de paparazzi wil ze hier in Nederland haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet Isadora alles op het spel. Dat doet ze welbewust. Ze vindt dat een vrouw kinderen moet kunnen krijgen zoals zij dat wenst en ze kiest uit volle overtuiging voor de Britse toneelvernieuwer Edward Gordon Craig. Ze is vrij, maar raakt toch verstrikt in haar obsessie voor deze man.

Isadora Duncan trotseert aan onze kust de conservatieve krachten die op haar inwerken en doorstaat de grootste omwenteling van haar leven.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Ik heb al in geen eeuwen (oké wellicht een beetje overdreven) iets van Susan Smit gelezen. Ik ben een beetje afgehaakt toen ze haar innerlijke heks ging zoeken. Dat was not my type of genre. Maar ik zag “Alles wat beweegt” ineens voorbij komen en ergens trok het mij aan. Is wellicht een beetje een afwijking van mijn normale genre maar toch heb ik hem op mijn leeslijst gezet.

De logé – Nelle Lamarr

Tanya, een Britse uitwisselingsstudent, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Voor Natalie, die nog steeds rouwt om de dood van haar oudste dochter, Anabel, is Tanya een welkome afleiding én de kans om haar gezin weer dichter bij elkaar te brengen. De zeventienjarige Paige zit echter niet te wachten op de knappe Tanya die nu in de kamer verblijft die ooit van Anabel was. Naarmate Tanya zich dieper in het gezin nestelt, wordt haar gelijkenis met Anabel met de dag griezeliger. Tanya lijkt niet alleen op Anabel, iets wat Natalie toeschrijft aan toeval, maar Tanya begint ook echt als Anabel te klinken… Terwijl Natalie elke nacht wordt wakker gehouden door haar eigen geheimen en een verleden dat haar achtervolgt, vraagt ze zich in toenemende mate af wie ze nou wérkelijk in haar huis heeft verwelkomd. Tanya is overduidelijk slecht nieuws… De vraag is echter: hoe slecht?

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

De boeken met een kaft lijkend op deze, zie ik ineens overal voorbij komen. Zo las ik laatst “De gast” van B.A. Paris en de kaft van dit boekt, lijkt erg op “De logé”. Waarschijnlijk van dezelfde uitgever en zeer zeker ook een psychologische thriller. Een genre wat nooit kan ontbreken in mijn te lezen lijstjes. Ik ontdek allemaal nieuwe psychologische thriller schrijvers dit jaar en ik moet eerlijk zeggen dat ik daar wel heel blij van word.

Op eigen benen – Jenny Colgan

Het is heerlijk zonnig in Cornwall als het schooljaar begint op het kleine internaat aan zee. Maggie, de nieuwste lerares in Downey House, is vastbesloten haar stempel te drukken, maar zal dat ten koste gaan van haar relatie met de veilige, betrouwbare Stan?

Simone heeft een studiebeurs gewonnen en wil haar ouders trots maken. Wanneer ze hoort dat ze een kamer moet delen met de populaire, mooie, slimme meisjes van Downey House, beseft ze dat ze snel vrienden moet vinden.

Fliss is woedend. Ze wilde helemaal niet naar een kostschool en vindt het verschrikkelijk om van huis weg te zijn. Terwijl Simone wanhopig probeert erbij te horen, probeert Fliss wanhopig er weg te komen.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Nu heb ik eerder gezegd dat ik de boeken van Jenny Colgan niet altijd heel erg makkelijk vond om te lezen. Maar na het lezen van van “Happy ever after – De kerstboekwinkel”, heb ik besloten dat ik Jenny Colgan toch wel weer een kans wil geven. Ik heb namelijk zo genoten van “De kerstboekwinkel”, dat ik terug moet komen op mijn eigen woorden. “Op eigen benen” is deel 1 uit een serie van 3 over een kostschool aan zee. Een plek waar levens veranderen en nieuwe vriendschappen plaatsvinden. Ik ben benieuwd of ik met net zoveel plezier deze serie ga lezen zoals ik heb gedaan met “De kerstboekwinkel”.

Welke boeken staan op jullie leeslijst?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com