Selecteer een pagina

Dit jaar heb ik al een hele lijst aan boeken gelezen. Tot mijn eigen grote verbazing omdat ik een hele tijd toch echt moeite had met lezen en bijna niet meer las. Misschien waren het ook de omstandigheden waarin ik de laatste jaren zat waardoor ik geen zin had om te lezen maar inmiddels is mijn zin helemaal terug. Hoewel ik al heel wat boeken heb gelezen, blijven er ook gelukkig nog steeds nieuwe boeken verschijnen en heb ik een ruime keuze om mijn lees honger te stillen. Ik kijk regelmatig bij de bibliotheek of zij nieuwe toevoegingen hebben, ik vind via social media inspiratie en natuurlijk kijk ik regelmatig bij bol.com naar de boeken die nog gaan uitkomen. Genoeg inspiratie en inmiddels heb ik ook een aardig lijstje van nog te lezen boeken. Vandaag deel ik graag 5 boeken met jullie die komende maanden gaan uitkomen en die ik graag zou willen lezen.

Tijgerlelie – Marion Pauw

Vol enthousiasme vertrekt de half-Spaanse Lili met haar vijf huisgenoten naar de Pyreneeën. Haar oom heeft haar gevraagd twee maanden op El Refugio te passen, zijn hotel dat in de wintermaanden door hevige sneeuwval afgesloten raakt van de bewoonde wereld. Op het allerlaatste moment besluit een van de huisgenoten een oude schoolvriendin mee te vragen, de flamboyante Monica. De rest reageert welwillend, maar door Monica’s aanwezigheid verandert de groepsdynamiek en er ontstaat een toxische sfeer. Lili valt steeds meer buiten de groep en op een avond loopt het zo vreselijk uit de hand dat er een dode valt.

Zeventien jaar later kampt Lili mentaal nog steeds met de gevolgen van het traumatische verblijf in de Pyreneeën. Als ghostwriter leidt ze een anoniem en geïsoleerd bestaan en antidepressiva houden haar op de been. Wanneer een van Lili’s oud-huisgenoten zelfmoord pleegt, besluit ze de anderen te confronteren met het verleden.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Kennelijk ben ik niet de enige die het nieuwste boek van Marion Pauw wil lezen want ik sta al even op de reserveringslijst van de bibliotheek. Maaar goed, geduld is een schone zaak. Ik heb al een hele tijd niets van Marion Pauw gelezen en ook al heel lang geen psychologische thrillers. In ieder geval, ik heb dit jaar er nog niet heel veel gelezen dus ik ben heel erg benieuwd of het wachten het waard gaat zijn.

Juice – Heleen van Rooyen

De 44-jarige Claire Jansen is een succesvolle artiestenmanager. Ze beschouwt haar artiesten als familie en gaat voor ze door het vuur. Als een van haar jonge talenten het mikpunt wordt van een juicekanaal, bedenkt Claire een gewaagd plan om haar mensen beter te beschermen. Is dit een briljante zet of maakt ze de problemen alleen maar groter?

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Ik heb werkelijk in geen eeuwigheid een boek van Heleen van Royen gelezen. Na haar nogal opzienbarende blote dagboek, had ik er een beetje genoeg van. Maar haar literaire thrillers blijven mij toch wel altijd aantrekken en toevallig zag ik dat er binnenkort weer eentje van haar hand gaat verschijnen. Dus ja, hopelijk ga ik haar boeken weer wat leuker vinden.

Vanille geluk – Manuela Inusa

Zes mooie, oude boerderijtjes in het zonnige Californië. Zes ­moedige en vastbesloten jonge vrouwen. Zes vriendinnen die alles op alles zetten om het familiebedrijf voort te zetten en op hun pad niet alleen problemen, maar ook nieuwe vriendschappen vinden… en met een beetje geluk ook de liefde.

Cecilia runt vol overgave haar vanilleboerderij in Napa Valley in ­Californië. Ze handelt niet alleen in de specerij, maar maakt er ook ­heerlijke producten van. Helaas houdt ze daardoor weinig tijd over voor haar beste vriendin Julia, laat staan voor een liefdesleven.

Een televisiereportage over Cecilia’s plantage en haar bijzondere vanillecreaties wekt de interesse van Richard Banks, de eigenaar van een ­luxueus hotel. Hij nodigt haar uit om in zijn hotel een kruidenseminar te geven. Cecilia is enthousiast, omdat het resort aan het besneeuwde Lake Tahoe ligt – de perfecte gelegenheid om een echte winter te ­ervaren! Maar Richard heeft nóg een reden om Cecilia uit te nodigen…

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Vorig jaar ontdekte ik de Valery Lane serie van Manuela Inusa en heb daar oprecht van genoten. Zoals inmiddels wel bekend is, ben ik niet iemand die graag series leest omdat volgende delen nooit het eerste deel kunnen overtreffen als ik dat geweldig vond. Maar de delen uit de Valery Lane serie hebben mij allemaal geboeid, weliswaar niet altijd even goed allemaal maar niet zo dat ik niet de hele serie wilde lezen. Daarom ben ik ook erg benieuwd naar deze Kustdromen serie van Manuela Inusa. Eens zien of alle delen mij weer zo kunnen boeien.

The woman in me – Britney Spears

De Nederlandstalige uitgave van The Woman in Me, de memoires van Britney Spears – wereldwijd popicoon, Grammy Award-winnend artiest en iconisch entertainer. Een moedig, verrassend en ontroerend verhaal over vrijheid, roem, moederschap, overleven, geloof en hoop.

The Woman in Me onthult voor het eerst haar ongelooflijke reis en de kracht die ten grondslag ligt aan een van de grootste artiesten in de geschiedenis van de popmuziek. Met opmerkelijke openhartigheid en humor belichten Spears’ baanbrekende memoires de blijvende kracht van muziek en liefde en het belang van een vrouw die uiteindelijk haar eigen verhaal vertelt, op haar eigen manier.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Ik ben opgegroeid met de liedjes van Britney Spears. Ik heb haar hoogtij dagen mee gemaakt maar ook haar dieptepunten. Helaas blijft ze nog steeds negatief in het nieuws en ergens is dat enorm treurig na de strijd die ze heeft moeten leveren om uit het curatorschap van haar vader te komen. Ik ben dan ook benieuwd of dit boek de volledige waarheid laat zien of dat het op een enorm positieve manier beschreven is.

Het tassenatelier vol liefde – Anne Labus

Het tassenatelier vol liefde is het eerste deel in de Klavertjes-serie van Anne Labus. Lena vergeet alles om zich heen als ze achter haar naaimachine zit. Zelfs het grote verdriet van haar plotseling overleden man Martin kan ze dan even loslaten. Toch voelt het alsof Lena vastzit in haar leven, zo in haar eentje in haar appartement. Dan ontvangt ze een onverwachte uitnodiging van Chris, de jongere zus van Martin, die samen met haar man en twee kinderen een schapenboerderij runt in Busby, Ierland. Lena besluit haar koffer te pakken en naar het idyllische dorpje af te reizen. Lena wordt hartelijk ontvangen door de dorpsgemeenschap in Busby. In de handwerkclub ontmoet ze de weefster Kathy, met wie ze bevriend raakt en al snel haar eigen tassen ontwerpt en naait. Ook ontmoet ze Jack, de vreemde, gereserveerde dorpsdokter van Busby, van wie Lena stiekem wel gecharmeerd is. Wanneer Chris haar een onverwacht aanbod doet, moet Lena een beslissing nemen. Wil ze terug naar haar oude leven of durft ze een nieuwe start te maken?

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

De Klavertjes serie wordt aangekondigd als een soort gelijke serie als de Valery Lane serie. Nu begeef ik mij misschien op glad ijs omdat ik de Valery Lane serie zo fijn vond om te lezen maar ik ben wel benieuwd of het een soort kopie is deze serie of dat de schrijfster op haar eigen manier een goede en vooral vernieuwende serie heeft geschreven.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com