Selecteer een pagina

De boeken die ik dit jaar heb gelezen waren voor het overgrote deel allemaal romantische, feelgood boeken. Heel af en toe week ik af maar het overgrote deel waren toch wel de feelgood boeken met een happily ever after einde. Normaal wissel ik de genre boeken die ik lees af met psychologische thrillers maar dat waren er dit jaar maar enkele. Kennelijk heb ik behoefte aan feelgood boeken waarin alles altijd weer op zijn pootjes terecht komt. Wellicht komt het ook omdat mijn favoriete thriller schrijvers niet zoveel meer uitbrengen en ik het meeste al heb gelezen. Toch besloot ik voor de afwisseling weer eens een psychologische thriller te lezen van een voor mij onbekende schrijfster die kennelijk wel een best seller heeft geschreven. Het werd “Zijn nieuwe vriendin” van Michelle Frances. Ik las een recensie over dit boek en was eigenlijk wel benieuwd of deze onbekende schrijfster mij van mijn voeten kon blazen. Vandaag een review van “Zijn nieuwe vriendin“.

Zijn nieuwe vriendin – Michelle Frances

Laura heeft het allemaal: een succesvolle carrière, een prachtig huis in hartje Londen, een goed huwelijk en een sterke band met haar zoon Daniel. Dan ontmoet Daniel Cherry en wordt hij binnen een paar dagen smoorverliefd. Zijn nieuwe vriendin is jong, mooi en slim, maar ze heeft niet dezelfde kansen gehad als de bevoorrechte familie van Daniel. Laura doet haar uiterste best om haar met open armen te ontvangen, maar al snel beginnen zich de eerste barstjes te vormen in de moeder-zoonrelatie. Laura komt erachter dat Cherry de waarheid nogal eens verdraait, dat ze niet is wie ze beweert te zijn en dat haar liefde voor Daniel niet oprecht is.

Hoe groter Cherry’s leugens, hoe groter wordt Laura’s angst. Is Daniel in gevaar? Hoever durft Laura te gaan om hem te beschermen? Terwijl de geheimen zich opstapelen en de inzet steeds hoger wordt, neemt Laura een beslissing die alles verandert en een van hen het leven kost.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Zoals in mijn introductie al aangegeven, ik had van deze schrijfster nog nooit een boek gelezen. To be honest, blijf ik in dit genre vaak bij de mij bekende schrijvers waarvan ik weet dat de boeken mij altijd grijpen. Ik had bij “Zijn nieuwe vriendin” een beetje moeite met erin te komen. Ik vond dat het begin vooral erg lang duurde en wellicht iets te lang was voordat de spanning er echt in kwam. Toen ik het stuk had bereikt waarin Cherry ten tonele kwam was het eigenlijk al snel duidelijk dat zij geen goede intenties had maar de schrijfster heeft het lang spannend kunnen houden. Op dat punt las het boek wel als een speer en zie je het effect van manipulatie en alles verdraaien. Je leest hoe iemand haar complete waardigheid verliest en het gevoel heeft gek te worden omdat niemand haar meer gelooft en ondertussen gebeuren de ergste dingen in haar leven. Ondanks het trage begin, was het uiteindelijk wel een page turner die ik sneller uitlas dan verwacht na de trage start. Ik ga zeker nog een boek van Michelle Frances lezen.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com