Selecteer een pagina

In januari las ik het ongelofelijke aantal van 12 boeken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijzelf hiermee wel een beetje heb verrast. Wellicht is het ook niet zo gek want er waren genoeg avonden dat de tv lekker uitbleef en ik mij verloor in een boek. Het is een mooie start van het nieuwe leesjaar en als ik zo doorga, dan haal ik mijn doel van 80 gelezen boeken zeker. Nu weet ik ook wel dat het lezen soms met ups and downs gaat en dat het best eens kan voorkomen dat er een dipje komt of dat ik gewoon een drukke maand heb. Maar het eerste boek voor februari is inmiddels ook uitgelezen en ik heb besloten om hier meteen een review van te schrijven. Het was een boek dat ik terloops meenam in de bibliotheek omdat ik het op een van de tafels zag staan. Hij heeft even op mijn leesstapel gelegen omdat ik er in eerste instantie niet zo goed in kwam en hem een paar keer heb weg gelegd. Tot ik een korte review of Facebook voorbij zag komen van iemand die aangaf dat het echt een goed boek was dus toen heb ik besloten om er toch maar eens voor te gaan zitten. En nu is hij uit en tijd dus voor een review op mijn blog van “Zes dagen” van Dani Atkins. Benieuwd of ik de mening deel van de Facebook review? Lees dan snel de blog van vandaag.

Zes dagen – Dani Atkins

Als haar verloofde niet op hun bruiloft verschijnt, begint Gemma aan een zes dagen durende zoektocht naar haar Finn. Maar is hij wel écht ‘haar’ Finn…? De bekroonde zesde roman van Dani Atkins!

Gemma weet dat zij en Finn voorbestemd zijn. Ze zijn soulmates. En toch staat ze op hun trouwdag alleen voor het altaar…
Gemma is ervan overtuigd dat Finn haar nooit zo in de steek zou laten. Ze weet zeker dat er iets vreselijks is gebeurd, maar niemand anders lijkt dat te denken. Zelfs de politie maakt zich geen zorgen en vertelt haar dat hij vanzelf weer zal komen opdagen – als hij wíl.
De volgende zes dagen gaat Gemma verwoed op zoek naar Finn. Ze ontdekt het ene schokkende geheim na het andere, maar geen Finn. Hoelang kan ze haar vertrouwen in hun liefde behouden als iedereen zegt dat ze hem beter kan laten gaan?

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Ik kan er lang of kort omheen draaien maar wat een boek was dit zeg! Ik snap niet waarom ik hem eerste instantie een paar keer heb weggelegd want toen ik er eenmaal in begonnen was, kon ik hem niet meer wegleggen en wilde ik alleen maar weten waar Finn was en waarom hij was weg gelopen. Dani Atkins heeft een schrijfstijl gevonden in dit boek, dat er een moment komt dat je alleen maar de rode vlaggen ziet bij het gedrag van Finn en hoe hij zich in het verleden heeft gedragen. Ze zet je op een dwaalspoor en geeft het idee dat Finn alleen maar kwade bedoelingen had en simpelweg koud watervrees heeft gekregen voor de bruiloft. Iets wat je in de loop van het verhaal ook als een vanzelfsprekendheid gaat vinden als je Finn en Gemma beter leert kennen. Gelukkig blijkt dit aan het einde van het verhaal niet het geval te zijn en blijkt er een hele andere reden waarom Finn nooit op de bruiloft is verschenen.

Het boek is opgedeeld in zes dagen. Zes dagen tussen de verdwijning van Finn, het niet doorgaan van de bruiloft en uiteindelijk ontdekken wat er met Finn is gebeurd. In die zes dagen wordt er niet alleen in het heden geschreven over de zoektocht van Gemma naar Finn maar zijn er ook flashbacks naar het verleden. Hoe de relatie tussen Finn en Gemma is ontstaan, de oude wonden van zowel Finn als Gemma die er voor zorgen dat er behoorlijk wat hobbels en obstakels zijn (ook naar de bruiloft toe) en het feit dat Finn al eens eerder “gevlucht” is. Door het verweven van de flashbacks met de gebeurtenissen na de bruiloft, krijg je eigenlijke en heel naar beeld van Finn en ben je eigenlijk al een beetje bevooroordeeld in je mening over Finn. Het einde is dan ook een hele onverwachte wending die stiekem wel een paar tranen in mijn ogen veroorzaakten. Het is een spannend boek. Het is een boek met een ongelofelijk onvoorspelbaar einde. Het is een boek met hoge pieken en diepe dalen. Maar het is vooral een ontzettende page turner.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com