Selecteer een pagina

Hoewel het meteorologisch gezien inmiddels toch echt herfst hoort te zijn, voelt het buiten nog steeds alsof het soms een beetje zomer is. De temperaturen zijn nog hoog, de zon schijnt nog regelmatig en voor mij voelt het verre van herfst. Toch voelt het wel alsof de echte zomer al even achter ons ligt en soms is het dan wel eens fijn om boeken te lezen die je een gevoel van vakantie geven. Gewoon even lekker weg mijmeren bij andermans reizen. Een van de boeken die ik afgelopen tijd las was “Vier wandelaars en een Siciliaan“, geschreven door vier schrijfsters: Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind. Mijn beste vriendin las hem voor mij en was niet heel erg onder de indruk. Dus ik was erg benieuwd of ik dezelfde mening zou hebben. Vandaag daarom de review van dit bijzondere boek geschreven door vier schrijfsters.

Vier wandelaars en een Siciliaan – Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker & Femmetje de Wind

Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italiƫ. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Siciliƫ. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen?

Avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen. Het wordt hoe dan ook een tocht die ze niet snel zullen vergeten.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Van alle vier de schrijfsters heb ik eerder boeken gelezen en allemaal vind ik het leuke schrijfsters die goede boeken schrijven. Een boek dat geschreven is door vier verschillende schrijfsters, heb ik nooit eerder gelezen en ik vind het een apart concept. Maar dit boek lees lekker weg, ieder hoofdstuk is geschreven uit naam van een van de vier hoofdpersonages en in ieder hoofdstuk worden de emoties, karakters en geheimen goed beschreven. Ik vind het een leuk geschreven boek met een leuk onderwerp. Vond het nog verrassend hoe een wandeltocht met vier verschillende vrouwen, zoveel geheimen met zich mee konden dragen. Maar of ik het een hoogstaand boek vond? Nee, dat niet. Het is een lekker weg lees boek die vlot geschreven is en waar je zo doorheen gaat. Veel vrouwen zullen zich herkennen in de problemen waar de vrouwen tegenaan lopen en dat maakt het ook een interessant boek. Ik vond het een prima boek maar wel eentje die je gewoon op vakantie zou lezen als je lekker aan het strand of zwembad ligt.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com