Selecteer een pagina

Op het boek van vandaag, heb ik lange tijd moeten wachten want kennelijk waren er een heleboel mensen in onze regio die hem ook wilden lezen. Toen hij eindelijk bij de bibliotheek binnen kwam, kon ik niet wachten om te beginnen met lezen. Ook al was ik bezig in een ander boek, dit boek wilde ik meteen lezen. Na de vele romantische boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen, was het wel weer eens tijd voor een goede psychologische thriller. Een van de beste psychologische thriller schrijfster van Nederland is toch wel Marion Pauw en het is alweer een tijdje geleden dat ik iets van haar had gelezen. Ik was dan ook reuze benieuwd naar “Tijgerlelie” en was blij dat ik hem afgelopen week eindelijk kon lezen. Benieuwd of ik na het lezen nog zo enthousiast ben? Lees dan snel de review van “Tijgerlelie” van Marion Pauw op mijn blog.

Tijgerlelie – Marion Pauw

Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

Vol enthousiasme vertrekt de half-Spaanse Lili met haar vijf huisgenoten naar de Pyreneeën. Haar oom heeft haar gevraagd twee maanden op El Refugio te passen, zijn hotel dat in de wintermaanden door hevige sneeuwval afgesloten raakt van de bewoonde wereld. Op het allerlaatste moment besluit een van de huisgenoten een oude schoolvriendin mee te vragen, de flamboyante Monica. De rest reageert welwillend, maar door Monica’s aanwezigheid verandert de groepsdynamiek en er ontstaat een toxische sfeer. Lili valt steeds meer buiten de groep en op een avond loopt het zo vreselijk uit de hand dat er een dode valt.

Zeventien jaar later kampt Lili mentaal nog steeds met de gevolgen van het traumatische verblijf in de Pyreneeën. Als ghostwriter leidt ze een anoniem en geïsoleerd bestaan en antidepressiva houden haar op de been. Wanneer een van Lili’s oud-huisgenoten zelfmoord pleegt, besluit ze de anderen te confronteren met het verleden.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Mijn review kan heel kort zijn want I loved it. Dat klinkt misschien een beetje raar om over een thriller te schrijven maar hij bevat alles wat je in een psychologische thriller zoekt: mindfucks, spanning en vooral tot het einde eigenlijk niet weten wie nou de dader is. Marion Pauw heeft weer een geweldig boek geschreven. Een waar je in wilt blijven lezen en waar je heen en weer geslingerd wordt tussen het verleden en de impact op het heden. Het geeft een duidelijk beeld wat pesten met iemand doet en hoe alleen je je voelt op het moment dat je hele vriendengroep zich tegen je keert. De opbouw is goed, de spanning blijft er in door de gebeurtenissen in het verleden die nog steeds doordraven in het heden en bij elk van de personages is wel wat mis. De aanrader onder de psychologische thrillers voor 2023 wat mij betreft. Maandag begon ik erin en woensdag had ik hem uit. Er moest immers ook nog gewerkt worden maar anders had ik hem zeker in een ruk uitgelezen. Mocht je nog een goed boek voor op je te lezen lijstje zoeken en je houdt van dit genre boeken, dan is deze zeker een aanrader.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com