Selecteer een pagina

Met dit lekkere herfstige lente weer, is er niks beters dan met een goed boek op de bank hangen. Ik ga niet mopperen op het weer want het nodigt gewoon niet uit om naar buiten te gaan en lekker te verdwalen in een boek. Nu heb ik niet snel een excuus nodig om te verdwalen in een boek en kan ik bij elk soort weer een boek lezen. Deze week koos ik voor een boek uit mijn favoriete genre en van mijn favoriete schrijfster. Een nieuwe psychologische thriller van Linda van Rijn: “Terschelling“. Nu ben ik niet een verwoed wadden eilanden bezoeker en ben ik tot mijn schaamte nog nooit op Terschelling geweest, ondanks dat ik altijd hele goede verhalen over dit eiland hoor en mooie beelden voorbij zie komen. Daarom was ik extra benieuwd naar het boek van Linda van Rijn. Afgelopen week las ik hem eindelijk en vandaag dus tijd voor een recensie. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

Terschelling – Linda van Rijn

Als Nina en haar vriend Floris tijdens hun vakantie op Terschelling langer moeten blijven dan verwacht, besluit Nina om vanaf het Waddeneiland haar werk als journalist voort te zetten. Een onderwerp om in te duiken is zo gevonden. De dood van haar vriendin Sterre tijdens hun vakantie, nu 25 jaar geleden, zit de laatste weken toch al de hele tijd in haar hoofd. Want hoe kan het dat de zaak nooit is opgelost en dat de politie ook nauwelijks aanknopingspunten heeft gevonden? Nina besluit een podcast te maken over de cold case. Ze spoort vrienden van vroeger op, klopt aan bij de recherche en ontdekt dat destijds de onderste steen helemaal niet boven is gekomen. Vastbesloten daar nu wel voor te zorgen, graaft ze dieper en dieper. Maar dan blijkt dat niet iedereen op haar onderzoekswerk zit te wachten.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Een van de redenen waarom ik zo graag de boeken van Linda van Rijn lees is omdat ik vaak pas aan het einde door heb wie de dader is. Nu ook weer. Na het lezen van de proloog en de eerste hoofdstukken, had ik al meteen een dader in mijn hoofd en die dader heb ik heel lang vast gehouden. Ik was dan ook aangenaam verrast dat hij het niet had gedaan maar dat juist iemand anders, van wie je het niet zou verwachten, de dader was. Het is een meeslepend verhaal waarbij de hoofdpersoon Nina duikt in een moord die 25 jaar geleden plaats vond op haar vriendin. Een cold case zaak die eigenlijk op de plank was beland, ook omdat er toen nog niet de technieken waren die er nu zijn. Dankzij het starten van de podcast over deze cold case, lukt het Nina om de puzzelstukjes bij elkaar te leggen en uiteindelijk de dader te vinden. Een zoektocht die haar leven op zijn kop zet omdat er niet alleen een hoop oud trauma naar boven te komen maar ook omdat de dader veel dichter bij haar te staan en haar huidige leven hierdoor ook onder druk komt te staan.

Een ware page turner die niet alleen geschikt is voor dit herfstige lente weer maar ook prima te lezen is op een strandbedje in de zon.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com