Selecteer een pagina

Soms moet ik mijzelf uitdagen als het gaat om de boeken en genres die ik lees. Nu ik weer zoveel lees, kies ik vaak voor hetzelfde soort genre en schrijvers. Boeken waarvan ik weet dat ik ze toch wel leuk vind en die ik snel uitlees. Misschien is het een fase en heb ik het even nodig om voor het oude vertrouwde te kiezen in plaats van mijzelf uit te dagen met iets nieuws. Dit jaar las ik heel wat romantische boeken en psychologische thrillers. Gelukkig zijn er soms boeken bij de bibliotheek die niet in het standaard genre vallen maar toch mijn aandacht trekken. Een van die boeken was “Pineapple street” van Jenny Jackson. Een schrijfster waar ik nog niks van heb gelezen en dus werd het tijd om het eens een kans te geven.

Pineapple street – Jenny Jackson

In Pineapple street van Jenny Jackson genieten de steenrijke Stocktons al generaties van alle privileges van kapitalistisch succes. Nu dreigt een schisma in de familie als hun drie dochters, die al dat geld gaan erven, worstelen met wat de waarde van geld werkelijk is.

Darley’s financiële zekerheid valt weg als haar man betrokken raakt bij een schandaal en zijn baan verliest, Georgiana ontdekt dat haar collega/minnaar nog steeds verliefd is op zijn vrouw en buitenstaander Sasha kampt met de dwingende familietradities en sociale conventies van de elite. De zorgvuldig bewaakte façade van de Stockton-familie staat op barsten…

Een sprankelende, escapistische roman over de one-percenters van New York met glamoureuze feesten, weekendhuizen, katerbrunches en de worsteling van drie sympathieke, feilbare vrouwen.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Pineapple street geeft een beetje een Gossip Girl vibe: rijke meiden die alles hebben wat hun hartje begeert en de buitenstaander van lagere kom af die in hun ogen niet meer dan een gold digger is. Het boek is geschreven vanuit drie perspectieven: de twee dochters en de schoondochter. Ieder met hun eigen levensvisie, leven en problematiek. Stuk voor stuk komen ze er achter dat het hebben van geld het leven een stuk makkelijker maakt maar dat het sommige problemen waar je in het leven tegenaan loopt, niet altijd oplost. Een wijze les in de huidige maatschappij.

Het kostte mij wat moeite om in het boek te komen door dat het verhaal uit het perspectief vanuit de drie vrouwen wordt geschreven. In het begin vond ik het verwarrend om alle verschillende personages te leren kennen en te weten wat hun band was. Pas toen ik over de helft was, kwam ik in het verhaal en las het als een speer. Ik moest mij vooral door het begin heen worstelen maar ik ben wel blij dat ik dat heb gedaan want uiteindelijk was het een boeiend en interessant boek om te lezen. Vooral de inzichten in het leven was een mooie ontwikkelen voor alle drie de vrouwen en zal herkenbaar zijn voor veel mensen. Het boek laat zien dat iedereen zijn eigen problemen heeft en dat op zijn eigen manier moet oplossen. En natuurlijk dat geld niet altijd gelukkig maakt en alles kan oplossen. Wat mij betreft een aanrader, als je door het eerste stuk heen bent.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com