Selecteer een pagina

Een van de boeken en schrijfsters die dit jaar enorme indruk heeft gemaakt op mij, was toch wel “It ends with us” van Colleen Hoover. Een schrijfster waar ik nog nooit van had gehoord, tot dit jaar, en inmiddels helemaal hooked aan ben. Wel tricky omdat er altijd wel een boek tussen kan zitten wat tegenvalt. Maar tot nu toe heb ik nog geen misser gehad van Colleen Hoover en zat ik ook in spanning te wachten op “It starts with us“, het vervolg op “It ends with us”. Waar “It ends with us” een ontzettend heftig boek was over misbruik in de relatie, is “It starts with us” het vervolg met een nieuwe relatie en de impact van de vorige relatie op een nieuwe liefde. Natuurlijk ben ik meteen begonnen met lezen toen ik hem binnen kreeg en vandaag mijn review van dit boek.

It starts with us – Colleen Hoover

‘It starts with us’ van bestsellerauteur Colleen Hoover is het vervolg op haar TikTok-hit ‘It ends with us’, het aangrijpende liefdesverhaal van Lily en Atlas.

Voor het verhaal van TikTok-hit ‘It ends with us’ begon het allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily waarvan ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, maar die toen plotseling weer voor haar stond. Het eerste deel werd een gigantisch succes, mede door de massale reacties van fans op TikTok. Colleen Hoover geeft de fans nu het aangrijpende verhaal van fan-favorite Atlas. Een must-read voor alle Hoover- en ‘It ends with us’-fans!

Bron: Bol.com

Mijn mening

Waar “It ends with us” voor mij een heel pittig boek was om te lezen door mijn eigen ervaringen, was het toch een boek wat ik uiteindelijk in een speer heb uitgelezen. Colleen Hoover heeft een ontzettend prettige schrijfstijl die zelfs heftige situaties prettig doen lezen. En toch was ik een beetje huiverig voor “It starts with us” want kon ze hiermee “It ends with us” overtreffen? Het was even een omschakeling van een gewelddadige relatie in “It ends with us” naar een nieuwe relatie in “It starts with us”. Niet helemaal een nieuwe relatie maar wel het hervinden van een oude liefde en een nieuwe start maken na een heftige tijd. Ook met dit boek weet Colleen Hoover ons niet teleur te stellen. Atlas en Lily herontdekken elkaar en leren de volwassen kant van elkaar kennen. Waar “It ends with us” ontzettend heftig en confronterend was, geef “It starts with us” hoop voor iedereen die uit een gewelddadige relatie komt en laat zien hoe moeilijk het soms is om een nieuwe start te maken. Een boek vol hoop, liefde en nieuwe mogelijkheden.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Pexels.com