Selecteer een pagina

Toen ik bijna twee maanden geleden besloot dat ik voor de zomer maanden een lees challenge zou gaan doen, had ik eigenlijk niet gedacht dat ik het zou volhouden en dat het mij zou lukken. Mijn leesvibe was ver te zoeken en ik had mijn interesse in lezen een beetje verloren. Toch gek omdat ik al bijna mijn hele leven lees en het altijd wel weer wist op te pakken. Gelukkig bleek deze challenge een succes en kreeg ik weer plezier in het lezen. Ik las hele diverse boeken deze zomer en was steeds weer op zoek naar nieuwe boeken. Nu heb ik de Tik Tok trend een beetje aan mij voorbij laten gaan en dus ook de Book Tok trend. Gelukkig werd ik getipt over het boek “It ends with us” van Colleen Hoover. Kennelijk een Tik Tok sensatie die je deze zomer gelezen moet hebben. And so I did. Deze week mijn review van “It ends with us” van Colleen Hoover op Plus een Beetje.

It ends with us – Colleen Hoover

De grote Tiktok-hit van Colleen Hoover! ‘Nooit meer’ is een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

‘Nooit meer’ van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Na het lezen van dit boek, snap ik de hype. Ik denk dat dit boek wel in mijn top 3 staat van de beste boeken die ik deze zomer gelezen heb. Het is een intens verhaal wat ontzettend mooi en beeldend is geschreven. Wel vind ik dat het een trigger warning op kaft had mogen hebben die waarschuwt voor de stukken met huiselijk geweld. To be honest, die overvielen mij af en toe. Mede door de manier waarop ze beschreven waren maar tegelijkertijd heeft Colleen Hoover ze zo geschreven dat het voor een leek, die niet te maken heeft gehad met huiselijk geweld, te begrijpen is wat er gebeurt en door welke emoties een slachtoffer gaat. Het is een intrigerend verhaal die laat zien wat de impact is van opgroeien in een huis met geweld en wat het op latere leeftijd met iemand kan doen die in een relatie terechtkomt.

Het is voor het eerst in lange tijd dat ik een boek van ruim 400 pagina’s in een ruk wilde uitlezen en het niet weg wilde leggen. Colleen Hoover heeft niet alleen de rauwe kanten geschreven, gebaseerd op het levensverhaal van haarzelf en haar moeder, maar ook beschreven hoeveel kracht het kost om uit een gewelddadige relatie te stappen maar wat het je uiteindelijk oplevert. IAls je op zoek bent naar een knaller van een boek, dan kan ik je dit boek zeker aanraden maar zorg er wel voor dat je geen plannen hebt want dit boek wil je niet wegleggen.

Take care!

xoxo

Bron stockafbeeldingen: Pexels.com