Selecteer een pagina

In mijn lees lijst van 2024 zit nog niet heel veel variatie qua genres. Ik moet eerlijk bekennen dat het veel hetzelfde is en ik zelf kies voor weinig afwisseling. Het zijn vooral de bekende rom com’s die eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde qua opbouw zijn. Ik heb in de eerste twee maanden van 2024 nog maar weinig spannende boeken gelezen. Wellicht is dat ook een van de redenen waarom ik half februari mijn lees vibe een beetje begon kwijt te raken en eigenlijk geen boeken meer vond die mij echt raakten. Tijd dus ook de smaakpapillen eens te verrassen en andere genres te gaan lezen. Tijd voor een psychologische thriller. Helaas ben ik in dit genre ook behoorlijk verwend doordat ik er al zoveel heb gelezen. Toch heb ik de gok genomen met een voor mij onbekende schrijfster die ik toevallig bij de bibliotheek zag liggen. Lang leve de bibliotheek als je een nieuwe lees uitdaging nodig hebt. Ik las “Het perfecte gezin” van Marieke Damen en vandaag is het tijd voor de review. Benieuwd of mijn smaakpapillen een boost hebben gekregen na het lezen van dit spannende boek? Lees dan snel verder.

Het perfecte gezin – Marieke Damen

Caro is getrouwd met de dertig jaar oudere Oscar, een rijke vastgoedmagnaat. Samen met hun zeventienjarige dochter Violet verhuizen ze naar een ruime villa aan de rand van de bossen, waar ze al snel kennismaken met hun nieuwe buren. Wanneer er korte tijd later echter een baksteen door het keukenraam vliegt, vraagt het echtpaar zich af: zijn we wel gewenst in de nieuwe buurt?

Het blijkt het begin van een reeks gebeurtenissen die de relatie tussen Caro en Oscar op scherp zet. Als Violet verdwijnt, verandert hun leven pas echt in een nachtmerrie. Om hun dochter te vinden zijn Caro en Oscar volledig op elkaar aangewezen. Maar zo makkelijk gaat dat niet als je ieder ook nog je eigen geheimen met je meedraagt.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Ook al heb ik al heel wat psychologische thrillers gelezen, ik ben enorm onder de indruk van “Het perfecte gezin” van Marieke Damen. Het is echt de perfect opgebouwde psychologische thriller waarin je heel wat keren op het verkeerde been wordt gezet. Zowel Caro als Oscar hebben een verleden met behoorlijk wat geheimen en in de loop van het boek kom je er achter dat niets is wat het lijkt te zijn. Iedere keer dacht ik te weten wie de dader was van de ontvoering maar ik werd uiteindelijk enorm verrast. Marieke Damen heeft echt een kneiter van een psychologische thriller geschreven en kan zo in het rijtje van Esther Verhoef en Suzanne Vermeer. Een boek waarin niets is wat het lijkt te zijn en waarin maar weer eens blijkt dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Een mooi uiterlijk is geen garantie voor een brandschoon verleden en zo blijkt maar weer dat iedereen zijn eigen geheimen heeft. Het boek is geschreven vanuit de verschillende perspectieven van de hoofdpersonages en zo volg je dus de verschillende personages. Hierdoor blijf je het boek lezen want je wilt gewoon weten wie het heeft gedaan. Door alle geheimen uit het verleden, zijn er zoveel mogelijke daders dat uiteindelijk iedereen verdacht is en de uiteindelijke verdachten niet degene zijn die je in eerste instantie denkt. Dit is echt een perfecte psychologische thriller wat mij betreft.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com