Selecteer een pagina

Kennelijk heeft mijn aanpak, om uit mijn verdwenen lees vibe te komen, gewerkt. Ik ben weer helemaal in to lezen en boeken. Gelukkig was mijn vader zo lief om mij even op zijn account bij de bibliotheek te laten snuffelen en zo vond ik weer een paar boeken waar ik naar uit kijk om te gaan lezen. Waar ik vorig jaar de schrijfster Manuela Inusa en haar Valerie Lane boeken serie ontdekte. Zo heb ik dit jaar de boeken van Taylor Jenkins Reid ontdekt. Ik las al eerder van haar “De zeven echtgenoten van Evelyne Hugo” en ik zag bij de bibliotheek een hele reeks boeken op haar naam staan. Tijd dus om te zien of haar andere boeken ook zo fijn zijn om te lezen. Het eerste boek wat ik heb gelezen is “Het feest van de eeuw“. Benieuwd of Taylor Jenkins Reid mij weer heeft kunnen boeien, lees dan snel verder.

Het feest van de eeuw – Taylor Jenkins Reid

Malibu, 1983, de dag van het zomerfeest van de Riva’s, met wie iedereen gezien wil worden. De jetset van LA kijkt er zoals elk jaar naar uit. Behalve Nina Riva: zij was liever ergens anders geweest. Ze staat niet graag in het middelpunt en is bovendien net gedumpt door haar beroemde echtgenoot. En misschien haar broer Hud ook niet: hij heeft nog iets op te biechten aan zijn broer Jay, die zelf niet kan wachten totdat het zover is, want de vrouw van zijn dromen komt. En de jongste, Kit, heeft zo haar eigen geheimen, inclusief een stiekem uitgenodigde gast. Tegen middernacht is het feest in volle gang, tegen de ochtend is de villa in vlammen opgegaan…

Bron tekst en afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk, ik had niet gedacht dat boeken gebaseerd op de jaren 50 en 60 mij enorm zouden aanspreken. Zo dacht ik dat ook bij “De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo” die in een nog eerdere periode zich afspeelt. Maar Taylor Jenkins Reid heeft mij enthousiast gemaakt en ook “Het feest van de eeuw” is een boek waar ik ontzettend blij van werd. Vier surfende broers en zussen in Malibu die uit een hoop drama komen en toch weten iets van hun leven te maken. Het boek voelt als de zomer en met het idee van de kust van Malibu in je achterhoofd, is het echt een boek om in te verdwalen. Het bevat glamour, drama, ellende maar ook hoop, liefde en regelmatig een glimlach. Ik heb het boek verslonden en heb de Riva broers en zussen in mijn hart gesloten. Van mij mag er nog een vervolg opkomen. Ik heb wel een klein puntje van kritiek en dat is dat tegen het einde van het boek, bij het beroemde feest, er ineens ontzettend veel bij personages kwamen. Het duizelde mij soms met alle namen en ik had af en toe geen idee wie wie was. Gelukkig is dat maar een klein stukje en is het verder een heerlijke weg lezer. Zeker een aanrader!

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com