Selecteer een pagina

Sinds ik regelmatig in de nieuwe binnenkomsten bij de bibliotheek op de website bekijk, vind ik regelmatig nieuwe schrijvers waar ik nog nooit wat van heb gelezen. Zoals ik vorige week al schreef, kies ik nu heel vaak voor de feelgood boeken. Allemaal hebben ze vaak dezelfde opbouw: ellende, nieuwe liefde en start, ellende en uiteindelijk komt alles toch weer goed. Maar dan vaak met een net ander sausje door een andere omgeving of setting. Je zou denken dat het een keer gaat vervelen maar tot op heden dus nog niet want ik blijf ze kiezen en ook wel een beetje uitdagen door wel te kiezen voor schrijvers die ik niet ken. De blog van vandaag gaat over “Eerlijk duurt het langst” van Aline van Wijnen. Een schrijfster waar ik nog nooit eerder van had gehoord maar die wel op de site van de bibliotheek stond als nieuwe binnenkomsten. De samenvatting sprak mij aan dus ik besloot het een kans te geven. Vandaag de review van “Eerlijk duurt het langst” van Aline van Wijnen.

Eerlijk duurt het langst – Aline van Wijnen

In één dag verliest de Amsterdamse Miranda Rademakers alles waar ze zeker van was: haar werk, haar huis en haar man. Plotseling staat ze op straat en kan ze bij niemand terecht. Behalve bij Chantal, een tante die ze al jaren niet heeft gezien en die een boekwinkel runt in een provinciaal stadje. In afwachting van haar terugkeer naar de grote stad trekt Miranda bij haar in en helpt in de winkel, waar ze de klanten advies geeft over boeken en het leven. Ze ontmoet daar steeds meer mensen die ze in haar hart sluit. Langzaam maar zeker begint ze haar leven weer op te bouwen. En dan komt ze ook nog de knappe politieagent Raf tegen.

Het leven buiten de grote stad is zo gek nog niet, zeker met zo´n leuke man aan je zijde! Is dit haar tweede kans op liefde, of zullen de geheimen uit haar verleden haar toekomst in de weg staan? Eerlijk duurt immers het langst.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Mijzelf uitdagen zorgt ervoor dat ik soms echt heerlijke weg lees pareltjes vind. “Eerlijk duurt het langst” is dus echt zo’n pareltje wat je in een weekend weg leest. Het bevat alles voor een feel good roman: een hoofdpersonage dat een droomleven leeft voor de buitenwereld, op een moment alles kwijtraakt en opnieuw moet beginnen. De plus van dit boek is ook nog dat de nieuwe start in een boekwinkel ligt bij een tante die het zwarte schaap van de familie is. Het hoofd personage komt er achter dat ze wellicht meer op haar tante lijkt dan zij ooit heeft beseft en gaat haar eigen leven via een andere lens bekijken. Ze neemt haar eigen leven, de wereld en familiebanden onder de loep waardoor ze echt een nieuwe start kan maken. Het is op een vlotte manier geschreven waardoor je het zo weg leest en jezelf echt kunt verliezen in de ellende van de hoofdpersoon. Wellicht niet heel erg aardig om het zo op te schrijven maar het is wel eens fijn om te lezen dat je niet de enige bent die af en toe stomme fouten in haar leven heeft gemaakt. Als je op zoek bent naar een vlot geschreven boek dat je makkelijk weg leest, dan is “Eerlijk duurt het langst” het boek dat je op je leeslijst wilt zetten.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com