Selecteer een pagina

Dit nieuwe jaar heb ik nog niet de leesvibe te pakken die ik in 2022 weer gevonden had. Een die ik in de laatste maanden van 2022 een beetje kwijtraakte en waarvan ik de hoop had om deze tijdens mijn kerstvakantie weer te vinden. Het kostte mij dan ook meer moeite om het boek van vandaag te lezen terwijl het al een hele tijd op mijn to read lijstje stond en ik het toevallig bij mijn vader op zijn stapeltje bibliotheek boeken zag liggen. Toch handig als je mensen om je heen hebt die ook graag lezen en je zo af en toe een boek mee kan pikken. Het gereviewde boek van vandaag is weer een boek die ik via de Booktok trend gevonden heb en erg benieuwd naar was. Hoewel het wellicht niet helemaal in de stijl meegaat die ik de laatste tijd gelezen heb, was ik toch ontzettend benieuwd naar “De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo” van Tayler Jenkin Reids. Dit weekend was het prima leesweer en had ik eindelijk de rust om dit boek uit te lezen. Vandaag dan ook de review.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkin Reids

Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken.

In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is een betoverende reis, van de grandeur van het Hollywood van de jaren zestig tot aan de hedendaagse, harde realiteit, waarin twee vrouwen worstelen met de onontkoombare gevolgen van gebeurtenissen uit het verleden. Het is een verhaal over meedogenloze ambitie, onverwachte vriendschap en een grote, verboden liefde, geïnspireerd op de levens van Hollywood-diva’s Elizabeth Taylor en Ava Gardner.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk, ik had wat moeite met het lezen van dit boek. Met vlagen las ik het heel snel weg maar het kostte mij moeite om het achter elkaar door te lezen. Wellicht omdat het een lang verhaal is, weliswaar onderverdeeld in korte hoofdstukken maar het kostte mij toch moeite. Hoewel ik verrast was door het verloop van het verhaal en de onthullingen die ik eerlijk is eerlijk niet zag aankomen. De Hollywood glamour, de grande dame van de films wiens leven niet zo gelopen is als zij had gewild, de taboes die er vroeger op seksualiteit bestond en dan de wending aan het einde die ik helemaal niet had zien aankomen. Het is een heerlijk verhaal met onverwachte wendingen en op zich leest het makkelijk weg. Ik weet dus niet wat het was dat ik er niet doorheen kwam. Als je van oude Hollywood glamour, romantiek en enig drama houdt, dan is dit wel het boek dat je wilt lezen. Ik denk dan ook dat het meer aan mij lag dan aan het boek want het is wel een verhaal om van te smullen als je van drama houdt.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com