Selecteer een pagina

Het gebeurt niet vaak dat ik dusdanig geboeid ben door een serie dat ik alle delen wil lezen. Wellicht is het mijn ADHD, wellicht heeft het een andere oorzaak maar ik heb vaak moeite met boeken series. Vaak is het geval dat ik een deel geweldig vind maar als ik dan het volgende deel lees, vind ik het vaak tegenvallen. Misschien omdat het eerste deel de lat zo hoog heeft gelegd dat volgende delen eigenlijk nooit meer die lat kunnen bereiken. Of ik begin gewoon een boeken snob te worden omdat ik zoveel lees tegenwoordig. Het kan. Ik weet het niet maar het zorgt er wel voor dat ik vaak boeken series links laat liggen en er liever niet aan begin. Per toeval stuitte ik bij de bibliotheek op “De kleine theetuin” serie van Anne West. Warrig als ik ben, las ik weer eerst deel 3 en kwam er toen pas achter dat er meer delen waren. Deel 3 stond namelijk als nieuw bij de bibliotheek. Lang leve ADHD zullen we maar zeggen. Nu pakte het laatste deel mij zo, dat ik besloot om de andere twee delen ook te lezen. Vandaag een review van de boekenserie “De kleine theetuin” van Anne West.

De kleine theetuin in de duinen – Anne West

Reis mee naar Texel in ‘De kleine theetuin in de duinen’ van Anne West. Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

De kleine theetuin in de zon – Anne West

De theetuin van Fleur is een groot succes. Rosa is uitgekocht en Fleur vraagt oud-klasgenoot Laura om hulp. Met tegenzin gaat Laura met haar ernstig zieke broer Alistair naar Texel. Kan ze haar draai op het eiland vinden? Rosa werkt samen met Kyra in hun atelier op Texel. Maar als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Haar faalangst komt weer opzetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van Alistair, voor wie ze steeds meer gevoelens krijgt, ondanks haar huidige relatie.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

De kleine theetuin brengt geluk – Anne West

Na een carrière in de zorg is Sarah toe aan iets anders. Op het zonnige Texel vindt ze een stageplaats in de theetuin van Fleur. Haar stage loopt heel anders dan ze had verwacht wanneer Fleur langdurig uitvalt. Plotseling moet Sarah ban alles zelf uitvogelen. Ze kan goed bakken, maar voldoen aan de hoge eisen van een professioneel patissier is heel andere koek. Gelukkig krijgt ze hulp van Cas. De vonk slaat over tussen hen, maar hij is al bezet.

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Misschien was het niet heel handig van mij om met deel 3 te beginnen maar het zorgde er wel voor dat ik nieuwsgierig werd naar de andere twee delen. Het is duidelijk dat je de delen uit “De kleine theetuin” serie los van elkaar kunt lezen. In ieder deel zijn er namelijk twee hoofdpersonen die ieder hun eigen leven en issues hebben maar toch is het een geheel en komen er verschillende personages in de delen terug. De rode draad blijft de kleine theetuin en het eiland Texel waar ieder personages wel verbonden mee is.

Anne West heeft een heerlijke feelgood roman serie geschreven met het nodige drama. Ieder personage heeft zijn/ haar eigen problemen en komt daar al worstelend uit. Het is een hele realistische serie waar iedereen wel wat in zal herkennen. De schrijfstijl van Anne West is vlot en humoristisch. Door te kiezen voor het afwisselen van de personages per hoofdstuk, blijft het verhaal lopen en wil je gewoon verder lezen om te weten te komen hoe het afloopt. Eigenlijk mag er van mij nog wel een deel komen waarbij alle personages terug komen en je een update krijgt van hoe het nu met ze gaat. Zeker een aanrader om deze serie te lezen in deze herfstige maanden.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com