Selecteer een pagina

Het laatste jaar zie ik regelmatig boeken verschijnen met een behoorlijke mysterieuze kaft. Boeken zoals “De hulp”, die ik overigens nog steeds niet heb gelezen omdat de titel mij een beetje tegenstond. I know, I know .. als ik iets de afgelopen jaren zou hebben moeten geleerd, dan is het wel dat een kaft of titel niets hoeft te zeggen. En toch heb ik hem nog niet gelezen, ook omdat ik nog zoveel boeken op mijn lijstje heb staan om te lezen. Wellicht dat ik hem in de zomer een keer ga lezen op een zonnige dag als ik op mijn balkon lig. We shall see. Maar goed, het gaat nu niet over “De hulp” maar over “De gast” van B.A. Paris. Niet alleen een soortgelijke kaft maar ook een soortgelijke titel, valt het je op? Waar ik bij “De hulp” nog een hoop bezwaren in mijn hoofd heb, had ik dat bij “De gast” niet. Een boek wat ik eigenlijk reserveerde voor mijn vader om hem eens een ander genre te laten lezen (moet ik nodig zeggen, i know) maar die ik uiteindelijk zelf heb gelezen. Benieuwd of ik bij “De gast” niet allemaal veroordelende gedachten had? Lees dan snel verder.

De gast – B.A. Paris

Een ongenode gast rakelt het verleden op. Want iedereen heeft wel iets te verbergen…

Wanneer Iris en Gabriel terugkeren van vakantie wacht hun een nare verrassing: Laure, een vriendin van de twee, is in hun huis getrokken. Ze slaapt in hun bed, draagt de kleding van Iris en heeft zelfs de inrichting veranderd. Het blijkt dat ze haar echtgenoot heeft verlaten na een affaire van hem. Iris en Gabriel willen er zijn voor Laure, maar die gedraagt zich steeds vreemder. Haar aanwezigheid zet de verhoudingen op scherp en geheimen uit het verleden komen aan de oppervlakte. En dan wordt het breekpunt bereikt.

Bron tekst + afbeelding: Bol.com

Mijn mening

Iedereen weet inmiddels wel dat je mij niet gelukkiger kan maken met een psychologische thriller. Maar ook dat ik vaak blijf hangen bij dezelfde schrijvers en dan vooral Nederlandse schrijvers. Ben ik dan voor mijzelf de uitdaging aangegaan door eindelijk eens af te wijken van de voor mij vertrouwde schrijvers en te gaan voor een buitenlandse schrijver waar ik eigenlijk nog nooit van had gehoord. Ja, dat heb ik gedaan. De samenvatting van dit boek sprak mij zo enorm aan dat ik echt niet kon wachten om het te lezen.

Het zal je dan ook niet verrassen dat ik dit boek in een ruk uit wilde lezen. Het is spannend, het is onverwacht, je wordt continue op een dwaalspoor gezet en het is een einde wat je eigenlijk niet verwacht. Ben ik om als het gaat om eindelijk eens uit mijn vertrouwde comfort zone van Nederlandse psychologische thriller schrijvers te stappen? Ja zeer zeker. B.A. Paris heeft mij om gekregen en met “De gast” ervoor gezorgd dat ik nog veel meer van haar hand wil gaan lezen. Kennelijk valt deze schrijfster onder de noemer “domestic crime” en na het lezen van “De gast” snap ik helemaal waarom. Het is echt een page turner waarvan je einde niet zult verwachten. Ik wil niet teveel verklappen omdat ik eigenlijk vind dat iedereen dit boek moet lezen, ook al is het niet je genre. Dit boek geeft maar weer eens aan dat ieder huisje zijn kruisje heeft en de dader soms in een onverwachte hoek zit.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com