Selecteer een pagina

Als iemand een paar jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik Danielle Steel boeken weer zou gaan lezen, dan had ik diegene waarschijnlijk vierkant uitgelachen. Ik die weer Danielle Steel boeken zou gaan lezen. Ooit las ik ze toen ik nog studeerde, gewoon simpele weg lees boeken die voor prima afleiding zorgden. Het was toen de tijd van Nicci French en hoewel die boeken mij soms aanspraken, waren het niet de boeken die ik even simpel kon lezen tussen het studeren door. Bij de boeken van Danielle Steel hoefde ik vooral niet teveel na te denken en toen er weer ruimte kwam voor het lezen van boeken uit andere genres, deed ik dat eigenlijk ook meteen. Danielle Steel viel voor mij altijd in de categorie bouquet reeksen en misschien is dat nu nog steeds wel het geval. Maar het afgelopen jaar liep ik een paar keer tegen een Danielle Steel boek aan in de bibliotheek en sloot ze toch weer een beetje in mijn hart. Tijd dus om eindelijk het laatst uitgegeven boek van Danielle Steel te reviewen op mijn blog. Hoewel ik bij de titel “De Butler” een bepaald beeld heb en niet zeker wist of het een boek voor mij zou zijn, heb ik hem toch gelezen. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan snel verder.

De Butler – Danielle Steel

Wanneer Joachim samen met zijn moeder van Buenos Aires naar Parijs verhuist, blijft zijn tweelingbroer, met wie hij zo innig was verbonden, achter en raakt verzeild in een donkere wereld. Intussen volgt Joachim een opleiding aan de butleracademie en gaat daarna aan het werk als butler. Zijn broer lijkt voorgoed verdwenen.

Wanneer Olivia haar baan verliest, stelt een legaat van haar moeder haar in staat om een jaar naar Parijs te gaan en zichzelf opnieuw uit te vinden. Als ze een beeldig appartement gaat opknappen, kan ze wel wat hulp gebruiken. En dan kruist haar pad met dat van Joachim.

Gedurende zijn tijd bij Olivia merkt Joachim dat hij het leuk vindt om voor haar te werken en haar te helpen. Maar terwijl Olivia haar leven weer op de rit probeert te krijgen, stort Joachims wereld in…

Bron afbeelding + tekst: Bol.com

Mijn mening

Danielle Steel heeft inmiddels 190 boeken geschreven en je zou denken dat er een moment komt dat je inspiratie opraakt. Zoveel boeken voelt een beetje als fabriekswerk maar er zijn genoeg schrijvers, zoals James Patterson, die ook zoveel boeken schrijven met behulp van hun werknemers uiteraard. Maar goed, terug naar Danielle Steel. Hoewel ik mij nog steeds afvraag hoe je zoveel boeken kan schrijven en ieder jaar een paar boeken kan produceren, vind ik haar boeken toch iedere keer weer een verrassing. Het is weliswaar eigenlijk altijd wel een beetje hetzelfde qua opbouw maar toch is de setting altijd weer net even anders. Wel is er altijd een hoofdpersoon die het goed voor elkaar heeft.

Mijn verwachting van “De Butler” was vooral dat het geschreven is op een Engelse achtergrond en daar twijfelde ik een beetje over. Maar gelukkig was dat niet zo en speelde het zich af in Parijs. One of my favourite cities in the world. Het is wel het boy meets girl verhaal, twee klassen die wellicht niet bij elkaar passen, de nodige hobbels en ellende, uiteindelijk vindt de boy de girl weer en is happy ever after. Zoals ik al schreef, Danielle Steel is niet de queen van hoogdravende romans of verhalen. Maar soms is het wel lekker om te lezen en vaak hebben haar boeken toch een onverwachte twist die je eigenlijk niet ziet aankomen. In “De Butler” is dat de dood gewaande tweelingbroer van Joachim die ineens weer ten tonele verschijnt. Die onverwachte twist zorgde ervoor dat het boek lekker weg leest en ook de spanning er een beetje inhoudt. Mocht je van dit soort romans houden, dan is “De Butler” zeker een aanrader. Voor mij was het vooral dat het verhaal zich afspeelde in Parijs en de Franse joie de vivre die het verhaal maakte.

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com