Selecteer een pagina

Twee weken geleden deelde ik een lijstje met boeken die ik graag de komende tijd zou willen lezen. Een van deze boeken was “Godendrank” van Ilja Gort. De fameuze Nederlandse wijnboer die naar Frankrijk vertrok om zijn passie achterna te gaan. Heel eerlijk, ik wist eigenlijk niet beter dan dat hij alleen wijn produceerde en af en toe een boek over wijn schreef. Aangezien ik geen wijn drinker ben, had ik mij verder eigenlijk nooit in Ilja Gort verdiept. Totdat ik zijn nieuwste psychologische thriller voorbij zag komen en toch wel benieuwd was of hij naast wijn, ook psychologische thrillers kan schrijven. Een boek die op mijn to read lijstje stond omdat het een psychologische thriller is en zich afspeelt in Frankrijk. Toevallig vond ik het boek op de Kobo app en las hem afgelopen week. Benieuwd naar wat ik van dit boek vond, lees dan snel verder.

Godendrank – Ilja Gort

Een wijnboer kiest voor de misdaad

Deze nieuwste roman van Ilja Gort is “Ik vertrek’ in de overtreffende trap.
Met veel humor beschrijft Gort de avonturen van dromer Abel en zijn nuchtere vrouw Angela die hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan verkopen om een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk te beginnen. Ze worden getroffen door bizarre tegenslagen en Abel besluit wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheut geestverruiming. Daarmee kruisen ze het pad van lieden die het niet zo nauw nemen met de wet, hetgeen leidt tot hilarische gebeurtenissen en een spetterende ontknoping.

Bron afbeelding en tekst: Bol.comĀ 

Mijn mening

Eerlijk is eerlijk, ik had geen hoge verwachtingen als het ging om de schrijfkunsten van Ilja Gort en al helemaal niet als het gaat om een psychologische thriller. Misschien ben ik daarin enigszins bevooroordeeld en doe ik simpelweg aannames omdat ik er vanuit ga dat hij alleen maar over wijn kan schrijven. Maar daarom is het goed dat ik eindelijk een boek van hem heb gelezen en nu weet wat zijn kwaliteiten zijn als schrijver van psychologische thrillers. Natuurlijk is is Godendrank doorspekt met wijnen, wijn termen en draait alles om wijngaarden maar dat doet er niet aan af dat Godendrank een zeer goed geschreven psychologische thriller is die ook nog eens prettig weg leest. De spanning wordt opgebouwd, het verhaal heeft een onverwachte wending en de spanning wordt goed vast gehouden. Ilja Gort doet in mijn optiek niet onder aan mijn favoriete psychologische schrijvers zoals Esther Verhoef en Linda van Rijn. Het is ook wel eens verfrissend om een andere setting te hebben zoals een wijngaard dan de standaard grote vakantiesteden. Het heeft een beetje een “Ik vertrek” vibe maar dan met een heel spannend randje. Als je nog op zoek bent naar een lekker weg lezende psychologische thriller in het Franse landschap met een Nederlands tintje, dan is Godendrank zeker een aanrader.

Lezen jullie deze periode meer?

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com