Selecteer een pagina

Soms heb je van die auteurs die je ineens ontdekt en die dan als een rode draad door de boeken gaan die je leest. Jet van Vuuren is zo’n auteur die ik bij toeval ontdekte en waar ik inmiddels al meerdere boeken van heb gelezen. Afgelopen week zag ik dat zij een nieuw boek had en mijn interesse werd meteen gewekt. Ik heb afgelopen boek haar nieuwe boek “Liegbeest” gelezen en vandaag deel ik deze graag met jullie.

Liegbeest – Jet van Vuuren

Jochem Nijhoff is vermogend, drieënveertig, advocaat en een bal. Samen met zijn oud-jaargenoten van het Utrechts studentencorps verheugt hij zich op hun vijfde lustrum dat dit keer in zijn buitenhuis op de Veluwe gevierd wordt. Toch verloopt niet alles even feestelijk als gepland.Vlak voor het lustrum valt een van zijn studievrienden van zijn paard en komt te overlijden. De politie twijfelt over de doodsoorzaak en er volgt een onderzoek.
Kort daarna wordt Jochem met de dood bedreigd en krijgen ook de andere jaargenoten vreemde appjes waaruit blijkt dat iedereen het volgende slachtoffer kan zijn. Jochem geeft zijn secretaresse Roos de opdracht op zoek te gaan naar een betrouwbare poetsvrouw voor zijn weekendfeestje. Een vrouw die de rotzooi van hem en zijn vriendjes opruimt en tevens haar mond houdt.

Die vrouw is Hannah, een kennis van Roos. Hannah is gescheiden, bijna even oud als Roos en een alleenstaande moeder met een forse hypotheek. Jochem betaalt goed en Hannah kan het geld goed gebruiken.Bovendien kan ze zwijgen, heeft ze tegen Jochem gezegd toen hij vertelde dat er tijdens het lustrum vaak herinneringen aan hun groentijd worden opgehaald.Maar spreekt Hannah de waarheid als ze zegt haar mond te houden?

En hoe oprecht is Roos naar haar werkgever? Hoe zit het met de leugens van Jochem en zijn vrienden als ze stuk voor stuk iets voor elkaar te verbergen hebben?
Niemand is eerlijk, iedereen liegt; iedereen heeft een reden om te liegen en Hannah nog het meest…

Bron: Bol.com

Mijn mening

Jet van Vuuren heeft een plekje in mijn boekenhart verworven. Haar boeken hebben allemaal haar kenmerkende opbouw waar het heden met het verleden wordt afgewisseld en waardoor de spanning steeds verder wordt opgebouwd. Eigenlijk zijn alle boeken die ik van haar heb gelezen tot nu toe toppers geweest waar ik in een ruk door heen ging.

Ook “Liegbeest” is weer zo’n topper waarin Hannah uiteindelijk de ultieme wraak kan nemen waar zij al zolang op wacht en uiteindelijk er goed mee weg komt. Het boek bouwt de spanning op tot het einde want de belangrijkste dader wordt op het laatst aangepakt. Je wil het boek gewoon tot het einde uitlezen omdat dan pas duidelijk wordt wat er met Jochem gaat gebeuren en wat de rol van Hannah hierin is. Die opbouw zorgt er voor dat ik de boeken van Jet van Vuuren zo heerlijk vind omdat je van pagina 1 tot de laatste pagina door wilt lezen.

Hebben jullie wel eens een boek van Jet van Vuuren gelezen?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron stock afbeeldingenShutterstock

Bron boek afbeelding: Bol.com