Selecteer een pagina

Afgelopen week stond ik in onze plaatselijke Bruna en mijn oog viel op een zuil met allemaal boeken die voor € 2,50 werden verkocht. Hoewel het wat oudere boeken zijn, viel mijn oog meteen op het boek “ Het marktplaatsmeisje”  van Carlijn Vis. Ergens kan ik mij herinneren dat ik ooit dit boek op mijn te lezen lijstje heb gezet maar toch nooit had gelezen. Voor die € 2,50 heb ik hem maar meegenomen en ben er meteen in begonnen met lezen. Benieuwd wat ik er van vond, lees dan snel de review van vandaag.

Het marktplaatsmeisje – Carlijn Vis

Anna speurt op Marktplaats naar interieurs die op het hare lijken, in de hoop een man te vinden die bij haar past. Sinds ze op zichzelf woont in Amsterdam is haar leven stabiel: een leuk flatje, twee keer per week naar de sportschool en een baan waar ze naar hartenlust structuur in de bedrijfsvoering probeert aan te brengen. Kroon op haar werk is het vaatwas schema. Anna wil geen mannen meer in haar leven die de boel overhoop kunnen halen, daarom verricht ze op internet grondig voorwerk of maakt ze aan de hand van de inhoud van boodschappenkarretjes in de supermarkt een profielschets. Door haar theorie dat ze via Marktplaats een gelijkgestemde kan vinden, komt ze in contact met wonderlijke types. Maar is liefde wel te vinden met een theorie? Het Marktplaatsmeisje begint als een herkenbaar verhaal over de beperkingen van sociale media, maar verandert langzaam in een donker sprookje over vertrouwen en intimiteit.

Bron: Bol.com

Mijn mening

De titel is natuurlijk al een beetje typisch en eigenlijk is dat het gevoel wat ik het hele boek heb gehouden. Het is een beetje een typisch boek maar het las wel lekker weg en ik had het binnen een dag uit. Het verhaal is typisch, de hoofdpersoon is typisch en het einde is typisch. Als je het boek leest, krijg je steeds meer achtergrond informatie over Anna en haar beweegredenen om bepaalde dingen te doen. Hoewel het lijkt alsof Anna alles onder controle heeft, valt dit allemaal uiteindelijk in elkaar als een kaartenhuis en neemt zij aan het einde een beslissing die ik eigenlijk niet had zien aankomen.

Het boek leest lekker weg, het typische maakt het een leuk boek om te lezen maar het onverwachte einde, zorgt ervoor dat ik met een ontevreden gevoel blijf zitten. Dacht ik het helemaal te begrijpen toen ik het boek aan het lezen was, zo snap ik het einde niet en dat vind ik jammer. Tenzij er natuurlijk een vervolg zou komen over hoe het nu gaat met Anna. Eerlijk is eerlijk, ik zou een vervolg zeker gaan lezen want de schrijfstijl van Carlijn Vis vind ik erg prettig.

Hoe gaan jullie om met een boek dat eindigt met heel veel vraagtekens en waarvan je eigenlijk wilt weten hoe het nu verder gaat?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron stock afbeeldingenShutterstock