Selecteer een pagina

Al vanaf dat ik een klein meisje ben, heb ik iets met geuren. Veel van mijn herinneringen gaan dan ook samen met een bepaalde geur. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mijn hele leven al afwijk van de standaard parfum geuren en eigenlijk altijd voor parfums ga die net even ander zijn. Ik heb geen standaard parfum die ik al mijn hele leven gebruik maar ben eigenlijk altijd op zoek naar iets nieuws. Zo heb ik eigenlijk voor elke periode in mijn leven wel een parfum die refereert aan die tijd en hoewel ik uit bepaalde periodes geen herinneringen meer heb, kan het wel zijn dat ik door middel van een bepaalde geur toch weer herinnerd wordt aan die tijd van mijn leven. Het zijn dingen waar ik soms niet bij stil sta maar die dan in een flits weer voorbij komen.

Grasse

2018 was toch wel een van de spannendste jaren in mijn leven omdat ik toen opging voor de levens veranderde liposucties aan de lipoedeem in mijn benen. Vlak voordat ik aan het traject zou beginnen, trakteerden mijn ouders mij op een vakantie aan de door mij zo geliefde Côte d’Azur. Een omgeving waar ik een jaar van mijn leven als student mocht wonen. Tijdens deze vakantie bezochten wij ook de parfum hoofdstad van de wereld: Grasse. Hoewel ik toch al heel wat keren ben teruggekeerd naar de Côte d’Azur na mijn studie jaar, was ik nog nooit in Grasse geweest. Voor een geuren- en parfumliefhebber zoals ik, is dat toch eigenlijk wel een must.

We bezochten toen het “Musee Fragonard”, een museum waar je alles kan vinden over de geschiedenis van de parfum. Maar ook een museum winkel waar ze alles van het Franse merk “Fragonard” verkochten. Natuurlijk zwichtte ik voor een parfum want de geuren van Fragonard zijn uniek en apart, precies waar ik van houd. Dit parfum werd mijn parfum voor dat jaar en ik heb het lege flesje nog steeds staan. Af en toe ruik ik er nog even aan en dan brengt het mij terug naar 2018. Een jaar vol twijfels, tranen, nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen, hoop en herstel. Hoewel het een vrij unieke geur was van Fragonard, blijft het voor altijd aan die herinneringen vastzitten.

Nenuco

Ik koester mijn herinneringen aan de geuren die altijd weer voor herkenning zorgen. Zo zijn mijn vakanties in Spanje voor altijd gekoppeld aan de geur van Nenuco. Weliswaar een baby merk maar voor mij de geur voor mijn Spaanse vakanties. Ik heb mijn ouders heel wat keren met flessen laten slepen om er voor te zorgen dat ik de geur hier in Nederland ook kon vasthouden. Inmiddels is mijn fascinatie voor die geur wat weg gezakt maar zodra ik hem weer ruik, ben ik gewoon weer instant terug in de Spanje tijd en de zomerse vakanties die eigenlijk alleen maar bestonden uit zonnen op het strand of bij het zwembad, eten, lachen, genieten en shoppen.

Persoonlijk vind ik het iets heel moois hoe een geur voor altijd gekoppeld kan zijn aan een herinnering. Natuurlijk zijn er goede en slechte herinneringen die gekoppeld worden aan geuren. Zo zijn er bepaalde mannengeuren die ik nooit meer zou kunnen ruiken door de herinneringen die eraan gekoppeld zijn. Daarom focus ik mij ook op de geuren waar positieve herinneringen aan gekoppeld zijn en probeer ik nu nog altijd de herinnering levend te houden aan de leuke dingen die gebeurden toen ik een bepaalde parfum droeg. Zelfs met het schrijven van deze blog, krijg ik spontaan een glimlach op mijn gezicht als ik er aan denk.

Hebben jullie herinneringen aan bepaalde geuren en herinneringen?

Take care!

Xoxo

Bron stock afbeeldingen: Pexels.com