Selecteer een pagina

Sinds de bekendmaking van de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort, is er eigenlijk alleen maar gedoe geweest. Ja, er was en is een feeststemming onder veel mensen in ons dorp maar het lijkt wel of er altijd wat te klagen is. Het klagen is iets wat mij eigenlijk ook is opgevallen tijdens de afgelopen Corona periode. Wij Nederlanders hebben gewoon altijd wat te klagen. Als de zon schijnt, dan is het te warm. Als het regent, dan willen wij zon. A Waarom? Waarom zijn wij toch zo’n ouderwets klaag- en zeurvolk?
Het feest wat Formule 1 heet


De confetti van de bekendmaking van de terugkeer van de Formule 1 was nog niet opgeruimd, of daar waren de eerste klagers al. Waarom Zandvoort en niet Assen? Kwam zeker door de Prins dat Zandvoort voorrang kreeg? Waarom moeten er allemaal aanpassingen gedaan worden aan het circuit? Kan een dorp als Zandvoort dit wel aan? Wat gaat er gebeuren met de geel gebrilde ringstaart hagedis? Waarom moeten wij geluidsoverlast accepteren als wij niet eens in Zandvoort wonen?

Het bleef maar doorgaan en het stopt gewoon niet. Met als absoluut toppunt de berichten die ik gisteren zag over het feit dat de straaljager show niet door zou gaan i.v.m. Afghanistan. Nee, dit was ook weer een vooropgezet plan. Je kan het van gekkigheid niet meer bedenken of er is wel commentaar. En natuurlijk heb ik ook wel eens gemopperd en commentaar geleverd. Natuurlijk vind ik ook dat er dingen niet helemaal gaan zoals ze moeten gaan. Maar ja, ik mompel het dan tegen mijn telefoon of zeg het tegen mijn ouders en haal mijn schouders op.

Kunnen we stoppen met mopperen?


Nu zit ik natuurlijk middenin een dorp waar over 1.5 week een groot event gaat gebeuren maar laten we wel eerlijk wezen, afgelopen anderhalf jaar hebben we allemaal gemopperd over de pandemie, de politiek en zaken waar wij in feite gewoon moesten dealen. Soms zijn dingen gewoon zoals ze zijn en gaan ze zoals ze gaan. Je kan mopperen tot je een ons weegt maar het gaat je leven echt niet leuker maken. Het leven is nou een proces van vallen, opstaan, jezelf stoten, een keer mopperen maar vooral van doorgaan.

Ik vind ons zo’n ontiegelijk zeur volk geworden die altijd en overal maar commentaar op moeten hebben. Ja, een mening hebben is goed maar compleet doorslaan als een of andere chagrijnige moppersmurf is gewoon niet okay. Als je vindt dat iets niet goed gaat, doe er dan wat aan maar ga niet zitten mopperen op social media en daar alleen maar je ongenoegen uiten. Doe gewoon eens normaal en probeer het van de positieve kant te zien. Kijk naar wat je wel hebt en wat wel kan. Het leven is nou eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn maar met alleen maar mopperen maak je het echt niet beter.

Take care!

xoxo

Bron stock afbeeldingen: Unsplash.com