Selecteer een pagina

20170305_103929

Happy saturday! Het lange paasweekend is begonnen! Hebben jullie al plannen voor dit weekend? Misschien een lekker beauty verwen momentje inplannen. Some quality you time en je dagelijkse huidverzorging eens onder de loep nemen? Bij je dagelijkse routine hoort ook de verzorging van de huid rondom je ogen. Een stap die ik zelf vroeger altijd vergat en niet zo boeiend vond. Inmiddels weet ik beter en met mijn 30+ huid, heeft dat stukje juist wat extra verzorging en liefde nodig. Normaal ging ik altijd voor een budget oog crème van de Kruidvat maar onlangs stapte ik over naar de Rituals refreshing eye lotion. Na een paar weken testen, deel ik vandaag mijn mening met jullie.

Rituals belofte

20170305_103848

Verfrissende ooglotion. Bevat een actief peptide complex. Helpt de verschijning van donkere kringen en wallen onder de ogen te verminderen. Verfrissende textuur, trekt snel in.

Ingrediënten: water, cyclopentasiloxane, glycerin, decyl cocoate, stearoxy dimethicone, cyclohexasiloxane, tocopheryl, acetate, alpinia galanga leaf extract, cemellia sinensis (white tea) leaf extract, helianthus annuus (sunflower) seed oil, sodium hyaluronate, tocopherol, methoxy peg/ ppg-25/ 4 dimethicone, bis-peg/ppg-20/ 5 peg/ peg/ ppg-20/ 5 dimethicone, C30-45 alkyl cetearyl dimethicone crosspolymer, acrylates/ c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, ammonium acryloyldimethyltaurate/ vp copolymer, dimethicone crosspolymer, polyacrylate-13, butylene glycol, caprylyl clycol, caprylic/ capric triglyceride, saccharide isomerate, hesperidin methyl chalcone, dipeptide-2, palmitoyl tetrapeptide-7, steareth-20, chlorhexidine digluconate, xanthan gum, polysobutene, polysorbate 20, phytic acid, sodium hydroxide, citric acid, sodium citrate, phenosorbic acid, potassium sorbate.

De prijs is € 19,50 en de lotion is te koop bij Rituals verkooppunten of online.

Werking

20170305_104025

De lotion komt in een handig flesje met een pompje. Win situatie want zo hoef je niet met je vingers in een potje met crème te gaan en is de hygiëne dus gegarandeerd. Plus dat door het pomp systeem je de lotion goed kunt doseren. Ik gebruik maar 1 pompje voor allebei mijn ogen en het is daarom ook erg spaarzaam in gebruik.

Het is een gel achtige lotion die meteen cool aanvoelt als je hem op de huid aanbrengt. Persoonlijk vind ik dat erg belangrijk bij een oog crème omdat het een verfrissend gevoel geeft. Helemaal in de ochtend en helemaal voor een ouder wordende huid. Yup, I have to admit it .. ik zie mijn huid ouder worden en in de ochtend heeft het best een boost nodig. De lotion smeert makkelijk uit en trekt ontzettend snel in. Het laat geen vet laagje achter maar je voelt wel de verfrissende textuur en het geeft een boost aan de huid rondom je ogen. Persoonlijk vind ik dat ’s ochtends heel erg lekker en heb ook wel het gevoel dat het de vermoeide blik rondom mijn ogen weg haalt.

Met betrekking tot de claim over het verminderen van wallen en donkere kringen, I don’t know to be honest. Ik denk dat dat ook te maken heeft met goed slapen, veel water drinken en goed voor jezelf zorgen. Of misschien ben ik gewoon gezegend met een goede huid rondom mijn ogen want zelf heb ik daar niet extreem last van.

Mijn mening

20170305_103956

Het is een investering, helemaal vergeleken met een eigen merk oog crème van het Kruidvat maar het is zeker de moeite waard geweest. De lotion voelt fris aan en trekt snel in. Dat zijn voor mij echt twee vereisten. Helemaal als ik ’s ochtends vroeg mij klaar maak voor het werk. Ik zie wel dat het wat voor de huid rondom mijn ogen doet, de huid voelt gevoed en ik krijg er een frissere blik door. Wat mij betreft zeker een aanrader.

Welke oog crème gebruiken jullie? Wat zijn volgens jullie echte huid verzorgings toppers?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin