Selecteer een pagina

09cdb4aacb63c67fb4df5b40049b39d3

Bij een nieuwe maand hoort ook een update van mijn Goodreads challenge 2017. Om maar met de deur in huis te vallen, maart was geen goede leesmaand. Te druk, geen focus en geen zin om te lezen. In maart keek ik liever series dan dat ik een boek erbij pakte. Toch las ik alsnog twee boeken en komt mijn Goodreads challenge 2017 nog niet in gevaar. Welke boeken ik las, deel ik vandaag met jullie.

DJ – Kluun

9200000022092012

Bestsellerauteur Kluun is onlangs gescheiden en probeert de draad weer op te pakken. Maar het zit hem niet mee. Met zijn ex strijdt hij om de kinderen en de alimentatie, zijn uitgever zit achter hem aan en zijn boekhouder maant hem zijn inkomsten te verhogen.
Dan krijgt hij een gouden kans. Kluun mag voor de revolutionaire nieuwe tv-show Lonely@TheTop een reportage maken over DJ Thor. Thor is Kluuns jeugdvriend, maar hem in succes ontstegen. Als The Ten Million Dollar Man woont hij in Las Vegas, in een wereld van private jets, viprooms, luxe penthouses, designerdrugs, magnumflessen champagne en paaldanseressen.

In DJ neemt Kluun het stokje over van Stijn uit de megasellers Komt een vrouw bij de dokter (2003) en De weduwnaar (2006). Hij neemt de lezer mee naar de wereld van superstar-dj’s in Las Vegas en het Burning Man-festival in Black Rock Desert, Nevada.
DJ is een roman over een wereld waarin iedereen iedereen gebruikt, geld en roem het hoogste goed zijn geworden en niets, maar dan ook niets meer echt is. Of overwint de vriendschap?
Dankzij Kluuns vertelvermogen, een uiterst geraffineerd plot, een dikke dosis (zelf)spot, en rake beschrijving van een wereld die nog in geen roman zo getoond werd, is DJ een spectaculaire pageturner voor een groot publiek.

Dit boek heb ik verslonden en wilde ik niet weg leggen. Kluun is sowieso al een van mijn favoriete schrijvers en ik kon eigenlijk niet wachten tot dit boek verscheen. Ik was erg benieuwd welke kant hij zou opgaan na zijn succesvolle boeken “ Komt een vrouw bij de dokter” en “ De weduwnaar” . Een heerlijke roman waarin je wordt meegenomen in de extravagante wereld van dj’s en waar een toch wel redelijk over het paard getilde dj dankzij zijn eigen succes, helemaal de vernieling in gaat. Het klinkt misschien gemeen maar ik vond het heerlijk om te lezen hoe iemand die door zijn succes zo veranderd is, door zijn eigen succes en wangedrag weer werd ingehaald en dat vriendschap niet altijd het wint. Ik kon dit boek niet wegleggen en bleef benieuwd wat er ging gebeuren. Wat mij betreft echt weer een ouderwetse Kluun topper. Zeker de moeite waard om te lezen.

Weg van alles – Fiona Higgins

9200000040491626

Met Weg van alles heeft Fiona Higgins een ontroerende maar vooral sprankelende roman geschreven over liefde, verlies en jezelf tegenkomen, gegoten in een roadtrip met alle bijbehorende ups en downs, voor de fans van Jojo Moyes. Als Paula hoort dat haar dochter digitaal gepest wordt en haar man haar heeft bedrogen, kan ze maar één oplossing bedenken: weg van alles. Ze pikt haar kinderen op van school, hangt de caravan waarin haar vader woont achter de auto en gaat op reis, dwars door Australië. De enige regel die ze instelt is ‘geen technologie’ – geen telefoons, geen tablets, geen laptops. Het is tijd om te herontdekken, daar waar het wérkelijk om gaat in het leven. Het klinkt eenvoudig, maar de reis heeft verrassende complicaties voor haar in petto

Met dit boek had ik wat meer moeite om erin te komen dan met het boek van Kluun. Het begin is vooral doorspekt met ellende. Paula wordt geconfronteerd met een man die zijn genot buiten huis zoekt en een Facebook schandaal waarbij haar dochter betrokken is. Pas op het moment dat Paula voor zichzelf kiest en een road trip gaat maken, kwam ik pas in het verhaal en las het boek lekker weg. Heerlijk om te lezen hoe iemand zichzelf vindt en weer ontdekt wat belangrijk voor haar is. Ook al blijkt door deze reis dat haar huwelijk niet meer te redden is, toch weet zij zichzelf op de been te houden. Niet de meest hoogstaande literatuur maar wel een lekker weg lees boek voor het weekend of op vakantie.

Hopelijk wordt april een betere leesmaand en kan ik volgende keer wat meer recensies van mijn gelezen boeken met jullie delen.

Hoe was maart qua lees maand voor jullie? .Welk boek zijn jullie nu aan het lezen?

Take care!

xoxo

Bron boek omschrijving en foto’s: Bol.com

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze links is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Follow my blog with Bloglovin