Selecteer een pagina

796928c13944e2a63debb3f8ec6241fa

Happy saturday! Het weekend is nu echt begonnen. Nu kan ik heel hard roepen “niets fijner dan met een boek op de bank het weekend doorkomen” maar ik moet eerlijk bekennen dat april niet echt een goede leesmaand was en ik merk dat mijn hoofd niet naar lezen staat. Die periodes komen gewoon voor en daar is niets ergs aan. Behalve dat ik nu 2 boeken achterloop op mijn Goodreads challenge maar goed, daar hebben we het dan maar niet over. Welke boeken ik wel las deze maand, deel ik uiteraard vandaag met jullie.

Een zomer aan zee – Katie Fforde

☆☆☆

9200000060212643

Emily is heel tevreden met haar leven: ze is een gelukkige single en heeft een baan waar ze dol op is. Toch wil ze eigenlijk wel eens iets anders, dus als haar vriendin Rebecca haar vraagt of ze het leuk zou vinden om een zomer als kok op een restaurantboot te werken, hoeft ze niet lang na te denken. Ze pakt haar spullen en reist af naar Schotland.

Bij aankomst blijkt dat het leven meer voor Emily in petto heeft dan alleen maar zon, zee en strand. Rebecca is hoogzwanger en laat met liefde alles aan Emily over, Emily’s assistent op de boot loopt constant te mokken omdat ze vindt dat zíj en niet Emily tot kok gepromoveerd had moeten worden. En dan is er ook nog Alasdair, de knappe dokter van het dorp. Emily doet er alles aan om hem te negeren: zijn aantrekkelijke uiterlijk, zijn leuke lach, zijn zorgzame karakter… Want als ze daar allemaal aan toe zou geven, zou ze echt nooit meer terug willen naar haar oude leven. En dat wil ze wel. Toch…?

Een zomer aan zee was gewoon zo’n lekker makkelijk weg lees boek met een ouderwetse romance waar de man en de vrouw moeilijk doen, er van alles op hun pad komt maar ze uiteindelijk elkaar gewoon weer vinden. Een prima boek voor een vakantie of weekend op de bank. Niets hoogstaands maar leest lekker weg en soms zijn dat soort boeken ontzettend fijn.

De nieuwe collega – Tammy Cohen

☆☆☆☆☆

9200000071380054

Je collega’s zie je elke dag op kantoor, maar hoe goed ken je ze eigenlijk? Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie zijn al jaren collega’s. Iedereen weet van elkaar hoe ze hun koffie drinken, hoe het er thuis in de slaapkamer aan toegaat en wie nachten niet slaapt door zieke kinderen.

Door de komst van hun nieuwe baas wordt hun routine flink opgeschud. Opeens hangt er een totaal andere sfeer op de zaak en is niemand meer te vertrouwen. Wie heeft stiekem een grondige hekel aan iedereen? Wie saboteert de boel? Wie heeft een wel heel donker verleden? En wie is er in staat tot moord?

Je kon het al lezen in mijn favorieten van april maar De nieuwe collega is echt een boek naar mijn hart. Ik ben gewoon gek op psychologische thrillers waar je vaak pas aan het eind echt weet waar het hele verhaal omdraaide. Tammy Cohen doet dit in “De nieuwe collega” perfect. Ik heb het boek verslonden en kon het niet weg leggen want ik wilde gewoon weten wie degene was die alles saboteerde en hoe de onderlinge verhoudingen waren. Echt een aanrader!

De bruid en de kogel – Arie Storm

1001004004448557

‘Het was buiten lauwwarm en ik voelde me gelukkig, ik probeerde me in elk geval gelukkig te voelen, ik had echter weer last van die onrust, maar ik wist dat ik daarvan verlost zou zijn als ik me alles weer voorstelde zoals het was, als ik me zou verplaatsen door de tijd, als ik erin zou slagen nu toch echt bij die dag betrokken te zijn, de huwelijksdag van mijn zus, inclusief de geuren ervan, het zicht, de kleuren, het geluid, en die knal, die fatale knal -‘
In De bruid en de kogel zijn de schokkende gebeurtenissen tijdens de bruiloft van zijn oudste zus voor de verteller aanleiding om in gedachten terug te keren naar het milieu van zijn jeugd: de Schilderswijk in Den Haag. Heen en weer geslingerd tussen zijn Amsterdamse heden en zijn Haagse verleden, tussen dood en leven en tussen fictie en werkelijkheid, gaat hij op zoek naar authenticiteit.
In een thrillerachtig verhaal keert hij terug naar de plek waar hij geboren is, en waar zijn geboortehuis blijkt te zijn afgebroken. Wel ontdekt hij dat de kogel die werd afgevuurd op de bruiloft van zijn zus hier al aan zijn reis is begonnen. En dat het geluk daar blijkt te zijn, waar je het niet verwacht.

Ik kon dit boek niet lezen en het verdient dan ook een plek in de slechtste boeken lijst van 2017. De zinnen waren lang en onsamenhangend. Het is langdradig en traag. Je komt er gewoon niet doorheen en dat is dan ook de reden dat ik halverwege dit boek heb weg gelegd want voor mij was het gewoon geen pretje om te lezen.

Hebben jullie nog aanraders deze maand gelezen? Wat is jullie favoriete type boek?

Take care!

xoxo

Bron boek omschrijving en foto’s: Bol.com

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze links is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Follow my blog with Bloglovin