Selecteer een pagina

img_20170513_103155

Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd voor het bloggers event #DIYmetViking. Dit creatieve evenement werd georganiseerd door Viking en werd gehouden in Studio Zeeburg in Amsterdam. Tijdens dit event zouden wij drie verschillende creatieve workshops volgen en meer leren over hand lettering, block printing (zelf stempels maken) en scrapbooking. Viking heeft dit bloggers event al in diverse landen georganiseerd zoals Engeland, Duitsland en nu in Nederland. Vandaag is het tijd voor mijn verslag van dit leuke event.

Studio Zeeburg

20170513_123127

Studio Zeeburg is een hele mooi locatie, alhoewel je dat van de buitenkant en de straat waarin het ligt niet meteen zou denken. Het is een prachtige verbouwde  industriële loods in Amsterdam-Oost die direct aan het water ligt. Er is een grote ruimte die geschikt is voor workshops (en vergaderingen natuurlijk) en een kleinere ruimte die gebruikt kan worden als spreekkamer. Door het gebruik van veel glas en de industriële inrichting is het een open en lichte ruimte. Je voelt je meteen thuis als je binnenkomt.

Ontvangst

img_20170513_163444

Ik vond het best spannend om in mijn eentje naar dit event te gaan maar toen ik Studio Zeeburg binnen kwam werd ik meteen hartelijk ontvangen door Saskia en Alice van Viking. Er was meteen een kopje thee en er waren al heel wat andere bloggers die mij ook meteen hartelijk ontvingen. De eerste zenuwen vielen gelukkig van mijn schouders af. Super leuk om zo met andere bloggers die ik nog niet kende  in contact te komen.

Handlettering

viking-workshop-16

We waren verdeeld in drie groepen in verband met de workshops en de gele groep waarin ik ingedeeld was, begon met de workshop handlettering. Ik vind handlettering super mooi om te zien maar ergens is er iets in mij dat ik het maar lastig vind om er mee aan de slag te gaan. Waarschijnlijk de kritische ik die mijn handschrift dan weer niet mooi vind. De workshop werd gegeven door Mirjam van Handletters. Haar voorbeelden van haar eigen handlettering (o.a. boodschappen lijstjes) en daily journal waren ontzettend inspirerend. Er lag een leuk setje met producten en voorbeelden klaar om mee aan de slag te gaan. Ik moet wel bekennen dat hoe leuk en mooi ik het ook vind, ik het wel lastig vind om onder de knie te krijgen. Maar dit is denk ik een gevalletje veel oefenen en geduld hebben.

Block printing

20170513_123813

De volgende workshop was block printing gegeven door Stefanie van Salut Stefanie (check haar site by the way!) ofwel je eigen stempel maken. Een stempel maken is feitelijk heel simpel want je hebt alleen een grote gum, een guts set en inspiratie nodig. Er lagen voldoende voorbeelden op tafel om je te laten inspireren maar je kon natuurlijk ook je eigen gang gaan. Ik maakte gebruik van een van de voorbeelden die er lagen en maakte er uiteindelijk een unicorn van. Super tof om je eigen gemaakte stempel te hebben. Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om te doen. Ook hier kwam natuurlijk mijn kritische ik naar boven en jullie zijn vast wel bekend met alle negatieve stemmetjes die dan naar boven komen. Uiteindelijk werd het een super toffe stempel dus dat kritische gedoe was nergens voor nodig. We konden de stempel afdrukken op een documenten houder maar 1 stempel afdruk vond ik voldoende. Ik heb hele mooie en inspirerende stempels voorbij zien komen. Super om te zien!

Lunch

img-20170513-wa0006-1024x768

Na twee workshops moest de innerlijke mens ook gevoed worden en werden wij getrakteerd op een goed verzorgde lunch door Studio Zeeburg. Heerlijke broodjes, rauwkost, pasta salade en gegrilde groenten. Aan iedereen was gedacht.

Sjabloneren

20170513_143112

Als laatste workshop, na de lunch, ging mijn groep een sjabloneren met inkt workshop doen, gegeven door Sandra van Scrap&Co. Tijdens deze workshop maakten wij  gebruik van de Tim Holtz distress inkt en verschillende masks om een achtergrond te maken. Voor mij persoonlijk was deze workshop het minst interessant omdat ik dit al vaker heb gedaan. Neemt niet weg dat het wel leuk is om te doen en je toch iedere keer wat anders maakt. Mijn achtergrond heb ik opgeleukt met stempels. We konden de achtergrond op een schrift plakken maar ik twijfelde of ik het schrift niet wil gaan gebruiken als art journal.

Afsluiting

20170513_174138

Na drie workshops zat het erop en was het tijd om naar huis te gaan. We kregen een goed gevulde goodiebag mee van Viking met daarin Sharpie pennen, washi tape, een mask en Tim Holtz inkt en de Uniposca pennen waar ik inmiddels weer helemaal verliefd op ben. Ik vond het een zeer geslaagd en goed georganiseerd event door Viking en super leuk om andere creatieve bloggers te ontmoeten.

Saskia van Viking heeft haar ervaringen van het event ook in een blog gedeeld en die kun je hier vinden.

Wisten jullie trouwens als dat Viking ontzettend veel DIY spullen verkoopt? Hebben jullie de laatste tijd nog een bloggers event bezocht?

Take care!

Xoxo

Bron foto’s: Viking

Follow my blog with Bloglovin