Selecteer een pagina

69dc3dc681389e4284338434fdbc1c8b

Oktober staat in de blogwereld inmiddels bekend als Boektober. Een maand waarin je met jezelf de uitdaging uitgaat om een door jouzelf vast gesteld aantal boeken te lezen gedurende de maand. Bedacht door Dagmar Valerie en inmiddels uitgegroeid tot een begrip op social media (zoek maar eens op Instagram en Twitter naar de #boektober en #booktober). Lezen kan natuurlijk altijd en op elk moment dat jij wilt maar het leek mij dit keer wel eens leuk om aan Boektober mee te doen. Hoeveel en welke boeken ik heb gekozen, deel ik vandaag met jullie.

20161006_121307

Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knoll

9200000051960182

Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie.

In een razend tempo en vol onverwachte wendingen beschrijft ‘Het gelukkigste meisje ter wereld‘ de ondraaglijke druk waarmee veel succesvolle vrouwen moeten zien om te gaan. Achter de scherpe randjes en moordende ambitie van de heldin gaat een schokkende waarheid schuil, maar ook een hart dat groter is dan het op het eerste gezicht lijkt.

Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze geknokt heeft op het spel zet?

Jonathan gaat los – Meg Rosoff

9200000052067835

Jonathan is copywriter bij een reclamebureau in Manhattan. Hij werkt aan het meest lucratieve, maar allersaaiste account. Zijn vriendin werkt voor een online trouwmagazine en wanneer zij hem voorstelt om te gaan trouwen voor een live online publiek, wordt Jonathan plotseling slachtoffer van de razendsnelle social media: voordat hij kan bedenken waar híj nou gelukkig van zou worden gebeurt het gewoon allemaal al.
Alleen Dante en Sissy, de twee honden van zijn broer die in Dubai werkt, lijken echt te snappen wat hij nodig heeft.

Een dame in Parijs – Alyson Richman

9200000051789844

Parijs, 1940. De jonge Solange laat een laatste blik door haar grootmoeders appartement gaan. De schilderijen van gerenommeerde kunstenaars, Chinees porseleinen vazen. Ze herinneren aan een verleden vol luxe, mysterie, liefde en verlies. Solange denkt aan de belofte die ze haar oma deed: ze zal ze verbergen. Met pijn in haar hart denkt ze terug aan de afgelopen jaren. Hoe ze haar onbekende grootmoeder leerde kennen, Marthe de Florian, een elegante dame, mysterieus en eigenzinnig. Haar diepblauwe ogen, waarin Solange zichzelf herkende. De urenlange gesprekken, waarbij ze meegevoerd werd naar het Parijs van de belle époque. Als courtisane van de adellijke Charles leefde Marthe een bewogen en onafhankelijk bestaan. Geleidelijk leert Solange ook steeds meer over haar eigen verleden. En ze ontmoet – net als haar grootmoeder destijds – de liefde van haar leven: de Joodse boekhandelaar Alex. Maar nu de situatie in Parijs steeds benauwder wordt lijkt haar toekomst allesbehalve rooskleurig. Zal hun prille liefde de Duitse bezetting overleven?

Geek Girl – Holly Smale

9200000017760248

`Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een geek. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing. Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Sterker dan ooit – Brene Brown

9200000036078841

Sterk weer opstaan na een val is dé manier waarop we in de praktijk brengen om met hart en ziel te leven, hoe groot het probleem of de situatie ook is. Dat proces leert ons het meeste over wie we zijn, schrijft Brené Brown in haar nieuwe boek ‘Sterker dan ooit‘.

Brené heeft vele mensen geraakt met haar stellingen over moed, imperfectie, schaamte en goed genoeg zijn. Ze legt een diepe waarheid bloot: kwetsbaarheid – de bereidheid om ervoor te gaan en jezelf te laten zien – is de enige weg naar meer liefde, erbij horen, creativiteit en vreugde. Het is alleen niet altijd gemakkelijk om een moedig leven te leiden. En het is onvermijdelijk dat we uiteindelijk zullen struikelen. Over die kwetsbare tijd gaat dit moedige boek.

In totaal wil ik deze Boektober 5 boeken lezen. Het liefst was ik er voor meer gegaan maar ik heb weer even een leesdip gehad waar ik uit probeer te krabbelen. Het eerste boek is trouwens inmiddels wel uit. Of het mij gaat lukken om deze 5 boeken uit te krijgen deze maand, deel ik uiteraard aan het eind van deze maand met jullie. Mocht je nou ook willen mee doen of meer informatie willen, check dan de Boektober Facebook pagina.

Welk boek zijn jullie op dit moment aan het lezen? Doen jullie al mee aan Boektober?

Take care!

xoxo

Bron foto’s en boekbeschrijvingen: Bol.com

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze links is lief en helpt Plus een Beetje.

Follow my blog with Bloglovin