Selecteer een pagina

IMG_20160131_195606

Vanaf vandaag ga ik elke maand een boek reviewen op zaterdag. Ik ben een echte boekenwurm en lees dus heel veel boeken. Soms onverwachte pareltjes, soms verschrikkelijke boeken en waarom zou ik die af en toe niet met jullie delen? Vorige week schreef ik al over mijn geweldige ontdekking: het boek “Big Magic” van Elizabeth Gilbert. Een geweldig boek voor iedereen die creatief is maar ook mensen die op zoek zijn naar hun creativiteit. Een down to earth cut the crap maar ontzettend inspirerend boek. Vandaag mijn recensie.

Dit schrijft bol.com erover:

“Vele lezers worden al jaren geïnspireerd door de boeken van Elizabeth Gilbert. Maar na haar grote bestseller Eten, bidden, beminnen moest ook zij weer het vertrouwen en de creativiteit in zichzelf vinden om tot nieuw werk te komen. In de haar zo typerende geestige en tegelijk diepzinnige stijl deelt ze haar ervaringen met de lezer en biedt zo concrete inzichten in de mysterieuze bronnen van inspiratie. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme moedigt Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Vol empathie en vrijgevigheid laat Gilbert zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd bieden en ons dagelijks leven leiden met meer passie en mindfulness.”

Ik hou ontzettend van de schrijfstijl en de manier waarop Elizabeth Gilbert zichzelf presenteert. Hoe zij haar presentaties doet, zo is Big Magic ook geschreven. Luchtig, met humor maar realistisch. Gebaseerd op haar eigen ervaringen maar ook op ervaringen van haar vrienden en kennissen. Hoe leef je een creatief leven? In Big Magic is de boodschap heel simpel: loslaten van je verwachtingen, hard werken en in beweging blijven. Iedereen kan creatief zijn maar je moet er wel wat voor doen. Wil je creatief zijn dan moet je er elke dag mee bezig zijn in wat voor vorm dan ook, je verantwoordelijkheid nemen, je eigen weg gaan, je niet hechten aan de mening van anderen, jezelf niet laten belemmeren door het eeuwige stemmetje wat roept “wie zit er nou op jou te wachten” en niet afhankelijk zijn van je creativiteit want afhankelijk zijn van je creativiteit zorgt ervoor dat je je creativiteit belemmert en je prioriteiten verkeerd komen te liggen. Elizabeth Gilbert heeft naast haar schrijven er altijd voor gezorgd dat zij een basis inkomen had door ernaast te werken. Dit is een van haar belangrijkste tips. Elizabeth Gilbert dwingt je om naar je eigen gewoontes te kijken als het gaat om je eigen creativiteit.

cc018aa4640d52174502415a54144520

Het boek heb ik binnen 3 dagen uitgelezen en dat zegt veel. Het is een boek wat mij heeft gepakt en heeft gedwongen om na te denken over mijn eigen creativiteit en hoe dit levend te houden. Blijven doorgaan, je creativiteit blijven stimuleren en je niets aantrekken van wat anderen vinden. Ja, alles is al een keer gedaan maar niet door jou om Gilbert maar te quoten. Het heeft mij doen beseffen dat ik niet alleen qua bloggen maar ook op een heleboel andere vlakken, gewoon mijn eigen weg moet blijven gaan en tijd en energie moet investeren in de goede dingen, de dingen die ik wil bereiken. Het is dus niet alleen een boek over creativiteit maar feitelijk over het leven. Het gaat over doorgaan op het moment dat je creativiteit je in de steek laat of helemaal verdwijnt. Het gaat over omgaan met kritiek en mensen die wellicht jaloers zijn. Het gaat over je over je angsten heen zetten, dag in dag uit hard te werken en voor je passie te gaan. Het gaat over je leven leiden op een manier die voor jou juist voelt en niet het slachtoffer te worden van je eigen kunsten. Het gaat over down to earth blijven en altijd ervoor te zorgen dat je niet alleen van 1 ding afhankelijk bent, in dit geval dus je creativiteit. Het is een boek met heel veel levenslessen en wijze woorden. Een boek dat inspireert en stimuleert. Ik vond het een geweldig boek en ga het zeker nog een paar keer lezen omdat ik weet dat ik iedere keer er weer wat anders uit zal halen.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Zouden jullie een boek zoals dit willen lezen?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin