Selecteer een pagina

20160303_205808png

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

IMG-20160320-WA0004

Onlangs liet ik jullie al de geweldige tas zien die ik mocht ontvangen van de lieve Violet van Vilka (die kun je hier zien). Vandaag wordt het tijd om het creatieve brein achter deze geweldige hand gehaakte tassen in de spotlight te zetten in de Woman Crush Wednesday. Vandaag de eer aan Violet Yilmaz, eigenaresse van Vilka.

il_570xN.744282388_jhw7

Toen ik voor het eerst Violet leerde kennen werkten wij samen in de Scrapbook branche. Zij was toen al druk bezig met wat nu “Mixed Media” genoemd wordt en maakte de geweldigste Scrapbook projecten. Een onwijs getalenteerde maar vooral creatieve vrouw. Tegenwoordig is zij niet meer in de Scrapbook/ creatieve wereld actief maar maakt zij zelf tassen die zij stuk voor stuk zelf haakt en ontwerpt.

IMG-20160320-WA0005

De van oorsprong Litouwse Violet woont al heel wat jaren in Nederland samen met haar man en lieve dochter. Naast dat zij vrouw en moeder is, werkt zij in de beveiliging en is zij het creatieve brein achter Vilka. Tijdens haar zwangerschap 5 jaar geleden heeft zij zichzelf leren haken en begon het idee voor de tassen die zij nu ontwerpt en maakt, te borrelen. Toen haar dochter geboren was, besloot zij om een stap te zetten in het maken van tassen. Haar hoofd liep over van de ideeën en zij is gewoon begonnen met proberen. Haar ontwerpen komen regelrecht uit haar hoofd en zij gaat gewoon aan de slag zonder tekening of ontwerp. Haar creatieve proces begint vaak met het uitzoeken van het garen en de kleuren die zij wil gaan gebruiken. Vaak zoekt zij een paar kleuren die ze mooi vindt bij elkaar en begint dan gewoon. In iedere tas gaan heel wat uurtjes werk zitten omdat zij alles met de hand maakt.

il_570xN.689846364_1kky

Ik heb haar altijd bewonderd om haar creativiteit en edgy onconventionele stijl. Haar tassen vind ik dan ook geweldig en echt een eye catcher. Ik vind het ontzettend knap hoe Violet haar drukke leven vorm geeft en naast de zorg voor haar dochter en haar werk in de beveiliging, ook nog de tijd vindt om haar creativiteit vorm te geven in de geweldige tassen die zij maakt. Naast dit alles is Violet een lieve en leuke vrouw om mee om te gaan.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de tassen van Violet, je kan ze hier kopen.

Zouden jullie een tas van Vilka kopen? Welke is jullie favoriet?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin