Selecteer een pagina

417632c852230471e8e3b645bcc19c74

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

1f6d18bdb22e507d0b0368c203febeb9

Vandaag een vrouw die mijn hart heeft gestolen vanaf het eerste moment dat ik haar in een film zag. Een vrouw die lekker gek is en een heel karakter van zichzelf heeft gemaakt. Een actrice die tot nu toe altijd in een bijrol zat maar inmiddels heeft bewezen dat zij de leading lady van de film kan zijn. De beetje prettig gestoorde gekke vriendin die wij allemaal wel in onze vriendengroep hebben. De Woman Crush Wednesday van vandaag is Rebel Wilson.

Rebel Wilson

3f5f204ca57b9996df7851828f39dd63

Rebel Elizabeth Wilson is in 1980 geboren in Sydney, Australië. In eerste instantie had zij als jong meisje de ambitie om wiskundige te worden omdat zij goed was met cijfers. Uiteindelijk besluit zij om Law & Arts te gaan studeren aan de universiteit van Nieuw-Zuid-Wales waar zij afstudeert met een bachelor in kunst en een bachelor in law. Vooral deze laatste geeft haar de wijsheid en kunde om uiteindelijk haar eigen contract besprekingen te kunnen doen. Ondanks haar opleiding heeft zij toch de ambitie om als actrice aan de slag te gaan en begint in Australische tv-series en films. Inmiddels is zij uitgegroeid tot actrice, stand-up comedian, schrijfster en schittert zij sinds dit jaar als musical actrice op West-End

Verhuizing naar Amerika

d82ab41483fd72b2e72c728ef43af4fe

Over het hoe en waarom Rebel ooit actrice is geworden, gaan nogal wilde verhalen rond. Zo zegt zij zelf dat tijdens een verblijf in Afrika waar zij malaria opliep, zij tijdens een koortsaanval een hallucinatie kreeg waarin zij als actrice een Oscar in ontvangst mocht nemen en vanaf dat moment wist zij dat haar toekomst in acteren lag. In 2011 beleefd zij dan ook haar internationale doorbraak in de film “Bridesmaids” waar zij een speciaal voor haar gecreëerde rol voor haar rekening neemt. Dit was het begin van een lange reeks aan films waar zij deel van uitmaakt zoals: A few best men, small appartments, what to expect when you’re expecting, bachelorette, Pitch Perfect 1 en 2, How to be single? en bijrollen in Absolutely Fabulous en the Grind.

Fat Amy

e1af1a689aaf494c1b64a9ae2b882719

Haar daadwerkelijke break through bij het grote publiek krijgt zij met haar rol als Fat Amy in de film Pitch Perfect. Voor deze rol krijgt zij dan ook diverse award nominaties en wint zij uiteindelijk de MTV Best Breakthrough Performance Award en de Teen Choice Award for Choice Movie Actress. Haar carrière werd door deze rol in gang gezet en gaf haar de kans om in 2013 de MTV Movie Awards the presenteren (wat zij op haar fabuleuze eigen manier deed) en inmiddels heeft zij dit jaar haar debut gemaakt in de West End musical “Guys and Dolls” waar zij heeft laten zien dat zij klaar is om een leading rol op zich te nemen.

Controversieel 

ced890b68c66e727b392991165f2116d

Rebel Wilson is behoorlijk controversieel. Niet alleen in de rollen die zij speelt en waar zij zichzelf regelmatig op de hak neemt maar ook in het dagelijkse leven. Zij heeft om haar persoon een heel karakter gecreëerd waarin zij altijd grappen maakt, voornamelijk over zichzelf en haar lichaam. Zij ziet haar maat als haar voordeel en haar kracht ligt in haar doorzettingsvermogen. Haar ouders hebben haar altijd opgevoed met de gedachte dat zij alles kan en alles mogelijk is. Rebel Wilson zet natuurlijk een plaatje neer. Een plaatje van een krachtige clumsy curvy vrouw met een grote mond met een vleugje mysterie omdat je je altijd afvraagt of dit de werkelijke Rebel Wilson is of dat er meer achter zit. Als iemand een imago heeft gecreëerd dan is Rebel Wilson het wel.

Love for Rebel

40c928646a52c6ef6d4c67f6e0795cf4

Ik ben gek op Rebel Wilson. Ik vind haar geweldig. Ik hou van haar humor. Ik hou van haar sarcasme. Ik hou van het plaatje wat zij heeft weten neer te zetten en wat zij ontzettend goed weet vol te houden. Ik hou van haar zelf spot. Ik hou van het feit hoe zij zichzelf heeft weten te accepteren en daar haar voordeel uit weet te halen. Ik hou van de rollen die zij speelt en de humor die zij er iedere keer weer in weet te leggen. Ik hou van het feit dat zij (bot gezegd) schijt heeft aan de wereld en doet waar zij zich goed bij voelt. Ik hou van haar charisma en bij elke film die ik van haar zie, heb ik pijn in mijn buik van het lachen.

Wat vinden jullie van Rebel Wilson? Wat is jullie favoriete film met Rebel Wilson?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin