Selecteer een pagina

80f4d1d0bd028ced082bbcc7ab9b7adc

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

Vandaag een vrouw in de Woman Crush Wednesday waarmee ik aanraking ben gekomen door Mark van a man’s point of view hier op Plus Een Beetje (zijn blogs vind je hier) en Bianca van Ayurvedic Touch. Ik had al regelmatig wat over haar gehoord maar heb mij feitelijk niet in haar verdiept. Onlangs ben ik haar gaan volgen en ik moet zeggen dat zij een ontzettend inspirerende vrouw is. De woman crush van vandaag is: Louise Hay.ac497af2f3d213a966e76d4533a25d3f

Louise Hay is geboren in 1926 en had een zeer ongelukkige jeugd die gedomineerd werd door mishandeling, armoede en misbruik. Nadat zij van huis is weg gelopen, beland zij in New York en daar start zij in 1942 haar modellen carrière en ontmoet haar man, een welvarende zakenman. Alles lijkt voor haar te werken maar schijn bedriegt. Na 14 jaar scheidt zij van haar man en start haar eigen leven. Dit is ook meteen het begin van haar genezingsproces na alle jaren van ellende. In 1970 maakt zij het begin van haar levenswerk als zij zich aansluit bij de Church of Religious Science waar zij regelmatig heen gaat en uiteindelijk een training volgt. Al snelt wordt ze een van de populaire voorgangers in de kerk en begint ze mensen te coachen. Op basis van haar ervaringen schrijft zij haar eerste boek: Heal your body. Een boek dat gaat over van jezelf houden en jezelf genezen middels je gedachten. Dit is het begin van een lange en succesvolle reis. Een zeer succesvolle reis waar zij nu nog mee bezig is.

d683d6d6c6eefb5305cd81279d77db61

Louise Hay gelooft in de kracht van de positieve gedachtes en affirmaties. Zo werd zij geconfronteerd met kanker en besloot af te zien van de reguliere methodes maar zich te focussen op een intensief programma  van affirmaties, visualisatie, juiste voeding en psychotherapie. Binnen 6 maanden was zij genezen en had zij bewezen wat de kracht van positief denken is. Inmiddels is zij ruim over de 80 en nog steeds alive and kicking. In 1984 schrijft zij haar tweede besteller, die 20 jaar na dato dankzij een bezoek aan de Oprah show opnieuw in de bestseller lijsten beland: You can heal your life. In dit boek beschrijft ze wat de invloed is van de gedachten en overtuigingen die wij over onszelf hebben. Ze geeft hierin adviezen hoe je je gedachten over jezelf kan veranderen en dus je leven kan veranderen. The power of positive thinking!

Louise Hay was een van de eerste die zich in de jaren 80 inzette voor de bestrijding van AIDS en hier ook een fonds voor oprichtte. Daarnaast heeft zij haar eigen liefdadigheidsinstelling: The Louise Hay Foundation. Inmiddels al ver op leeftijd, stuurt zij via social media nog elke dag een positieve affirmatie de wereld in.

7d8268fcf3b3c67639ad55c7b5a83eed

Wat mij vooral inspireert aan Louise Hay is dat zij op latere leeftijd haar leven heeft weten om te keren en haar verleden heeft kunnen loslaten en een plek heeft kunnen geven. Tijdens mijn eetstoornis behandeling heb ik ook geleerd om affirmaties en visualisatie te gebruiken. Toen vond ik het soms echt de grootste bullshit als ik mij rot voelde en 1000x tegen mijzelf moest zeggen: “dit gevoel gaat voorbij. Ik ben sterker dan dit gevoel”. Inmiddels ben ik heel wat maanden verder en leer ik steeds meer hoe je met positieve gedachten je leven kan beïnvloeden. Inmiddels ben ik mij ook gaan verdiepen in de boeken van Louise Hay en haar dagelijkse affirmaties en probeer ik deze in mijn leven te implementeren. Ik sta toch vrolijker en gelukkiger op met een positieve gedachte. Het maakt dat mijn dag een stuk makkelijker gaat en verloopt. Nu ik straks een tweede kans in het leven krijg, ben ik ook heel erg bezig met het visualiseren van de dingen die ik wil onder andere door het maken van moodboards en het opschrijven van wish lists. En 2016 is pas twee maanden onderweg maar er is inmiddels al een hoop uitgekomen. Regelmatig krijg ik het bewijs dat een andere mindset wel degelijk werk en dat heb ik onder andere te danken aan Louise Hay.

Mochten jullie meer informatie willen over Louise Hay, dan kunnen jullie dat hier vinden of op haar Facebook pagina.

Maken jullie gebruik van affirmaties? Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie positieve gedachten blijven houden?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin