Selecteer een pagina

FB_IMG_1457376736533

Bron

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

Vandaag een een ontzettend veelzijdige vrouw die niet alleen aan de weg timmert als internationaal plussize model, een grote bron van inspiratie is voor veel plussize vrouwen en nu in 16 landen het gezicht is geworden van het plussize kledingmerk X-Two maar ook eentje die heel veel ballen in de lucht weet te houden. Vandaag de eer aan de bezige bij: Lottie Mae Jones.FB_IMG_1457376749277

Bron

Lottie Mae valt niet onder één noemer te vangen. Een veelzijdige vrouw die heel veel in het leven doet en alles uit het leven probeert te halen. Zo is zij naast plussize model: zangeres, songwriter, blogger, vlogger, casemanager, visagiste, runt een eigen coaching praktijk en heeft dit jaar ook nog op de planning om een eigen glossy uit te brengen. Net als iedereen heeft zij 24 uur in haar dag zitten maar door een bewuste levensstijl en het feit dat zij maar weinig slaap nodig heeft, lukt het haar om alle ballen in de lucht te houden. Alles straalt energie en plezier uit aan Lottie. Aan het einde van de dag wil zij gewoon zeker weten dat ze alles uit haar dag heeft gehaald.

FB_IMG_1457376643743

Bron

Haar doorbraak als plussize model dit jaar is een heel speciaal moment voor Lottie. Zij komt namelijk van heel ver. Jaren heeft zij gestruggeld met een eetstoornis en noemt dit de eenzaamste tijd uit haar leven doordat zij zich zo onbegrepen voelde. Op jonge leeftijd zat zij al bij de diëtiste en dat was het begin van een lange weg. In de ruim 25 jaar dat zij er mee bezig was, is zij ruim 100 kilo aangekomen en afgevallen op diverse manieren. De laatste keer viel zij 60 kilo af via een kliniek maar dit gewicht kwam zij ook weer snel aan. Vanuit de buitenwereld kwam daar veel commentaar op. Eerst voornamelijk positieve reacties doordat zij zoveel was afgevallen maar al snel werd dit negatief commentaar. Op een gegeven moment ging er een knop in haar hoofd om en besloot zij uit te gaan zoeken wat voeding voor haar deed. Al snel kwam zij erachter dat bepaalde voedingsmiddelen zoals E-nummers en dan met name de smaakversterkers en suiker, de drang om meer te eten versterkten. Sinds dat bewustwordings moment, heeft zij haar eetpatroon kunnen veranderen en eet bewust geen suiker en E-nummers meer. Dankzij deze ontdekking en haar persoonlijke groei, overwon zij haar eetstoornis.

FB_IMG_1457376853136

Bron

Het mooie aan Lottie Mae vind ik haar enthousiasme en energie die zij uitstraalt. Een hele positieve vibe die heel veel hoop geeft. Hoop dat het wel mogelijk is om te genezen van een eetstoornis, hoop voor veel plussize vrouwen dat je er gewoon mag zijn zoals je bent. Naast dat Lottie Mae gewoon een hartstikke leuke vrouw en top wijf is, is zij ook een heel puur iemand en staat zij gewoon zonder make-up of met een groen masker op de foto. Het laat zien dat zij echt is en zich niet druk maakt om wat anderen vinden. De rode draad in haar levensverhaal is dat je altijd moet blijven doorgaan, altijd moet blijven opstaan, moed moet blijven tonen en altijd moet blijven vechten. Het geluk zit hem in de kleine dingen en Lottie Mae laat zien dat als je blijft doorgaan, dat je dan alles kunt bereiken. Een voorbeeld voor heel veel vrouwen. Wil je meer over Lottie Mae te weten komen, dan kun je hier, hier en hier terecht.

Hebben jullie Lottie Mae al zien shinen als plussize model? Wat vinden jullie van haar verhaal?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin