Selecteer een pagina

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

Lovato-Wallpaper-demi-lovato-32700832-1920-1080

Bron

Het is woensdag en dus weer tijd voor mijn Woman Crush Wednesday voor deze week. Ik heb deze week gekozen voor Demi Lovato: actrice, zangeres en jurylid van The X Factor. Begonnen als een van de prinsessen van het Disney Channel die inmiddels uitgegroeid tot een volwassen zangeres en actrice.

demi-lovato-2-435

Bron

Maar dit is natuurlijk niet de reden waarom ik Demi Lovato heb gekozen als Woman Crush Wednesday. Demi Lovato is een frisse wind in de wereld van gemaakte popsterren. Zij heeft een air over zich die zegt “i dont care what you think about me”. Maar het zijn vooral haar persoonlijke struggles en de manier waarop zij deze heeft weten te overwinnen wat haar maakt tot mijn Woman Crush Wednesday. In 2010 werd duidelijk dat Demi worstelde met verslavingen, zelf mutilatie en eetstoornissen. Tijdens een opname werd de kern van haar problemen duidelijk: een bipolaire stoornis die zij op dit moment onder controle kan houden middels medicatie.

Ten tijde van deze donkere periode, heeft zij altijd de verantwoordelijkheid voor haar daden genomen en geprobeerd om positieve en gemotiveerd te blijven. Inmiddels heeft zij zich ontpopt tot een voorvechtster van openheid als het gaat om psychische ziektes en ligt haar kracht in het motiveren en steunen van mensen die door hetzelfde gaan. Er is zoveel nog onbekend over psychische ziektes en vaak worden mensen niet begrepen die hier mee struggelen waardoor het ook moeilijker is om je open te stellen. Niets mooier dan dat een publiek persoon openlijk uitkomt voor haar problemen en de dingen waar zij tegenaan loopt.

9200000020192498

Bron

Elke morgen wanneer zij wakker wordt, bevestigd zij haar toewijding aan zichzelf, haar gezondheid, haar geluk en haar zijn. Dit is de basis van haar herstel en heeft eraan bijgedragen dat zij dit heeft kunnen bundelen in het boek Staying Strong, a powerful 365-days a year. Een boek waar zij andere mee hoopt te inspireren om ook de strijd aan te gaan en te gaan voor geluk en blijdschap. Een boek wat inmiddels hoog op mijn verlanglijstje staat en waar ik ontzettend benieuwd naar ben.

Demi is het perfecte voorbeeld van iemand die is gevallen, opgestaan en sterker dan ooit is terug gekomen. Iemand die onder het oog van het publiek haar strijd moest uitvechten en uiteindelijk ontzettend sterk uit kwam. Een kracht die zij nu inzet om jongeren te helpen die zelf last hebben van psychische klachten. Haar verhaal geeft hoop en met haar positieve instelling is zij een voorbeeld van hoe het moet.

Wat vinden jullie van Demi Lovato? Zouden jullie haar boek gaan lezen?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin