Selecteer een pagina

3d1a7a793f30326d956d8d13dc39a7a0

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

575ef17a413457a2ddff6ccd40c8d358

Vandaag een vrouw die regelmatig in de comments is genoemd als voorbeeld en woman crush. Een vrouw die zichzelf inmiddels een mogul mag noemen en een van de best verkopende artiesten aller tijden is. Een vrouw die haar carrière en het runnen van een waar empire combineert met het moederschap. De Woman Crush van vandaag is Beyoncé Knowles-Carter.

Beyoncé the multi-tasker

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Beyoncé is heel veel. Beyoncé is een R&B zangers, song writer, actrice, mode ontwerpster, vrouw van en moeder. Maar Beyoncé wordt ook gezien als een modern day feministe en is inmiddels niet alleen een super ster maar ook een super mogul die diverse bedrijven runt. Naast haar “dagelijkse” werkzaamheden is Beyoncé een artiest die haar kracht durft te gebruiken om moeilijke maar nodige politieke en maatschappelijke discussies aan te gaan via haar muziek en daarmee een statement kan en durft te maken. Zo schreef zij o.a. “Formation” wat een tegen geluid is tegen het politie geweld gericht tegen Afro Amerikaansen mensen waar Amerika dit jaar mee geconfronteerd werd.

Destiny’s Child

aaea79660888b005ee9e5da3ff04285d

We kennen Beyoncé allemaal als lead zangeres van de populaire meiden band Destiny’s Child waarmee zij in 1997 de wereld mee begon te veroveren. Een turbulente periode waarin hoogte- en dieptepunten elkaar afwisselden. Destiny’s Child was een van ’s werelds best verkopende bands maar werd ook geteisterd door problemen in de band en hadden diverse wisselingen in de samenstelling. Deze gebeurtenissen hadden zijn weerslag op Beyoncé omdat zij door de media werd gezien als de boosdoener en gedurende deze tijd, ondanks de successen van Destiny’s Child, was Beyoncé zwaar depressief en voelde zij zich ontzettend verantwoordelijk voor de breuk met de meiden uit de originele samenstelling. Iets waarover Beyoncé niet durfde en wilde praten omdat zij juist op dat moment ontzettend veel succes kreeg met Destiny’s Child en zij bang was dat niemand haar gevoelens serieus zou nemen.

Most influencial

7b1f5dcbb30dd9120e007fe2a0a5be5e

In 2003 zette Beyoncé de eerste stappen op weg naar een solo carrière en bracht zij haar eerste solo album “Dangerously in love” uit. Een album wat 11 miljoen keer werd verkocht, waar zij 5 Grammy awards voor mocht ontvangen en dat twee nummer 1 Billboard hits voortbracht. Inmiddels zijn wij heel wat jaren verder en is Beyoncé een van de beste verkopende artiesten aller tijden met 20 Grammy Awards op zak, de titel van meest genomineerde vrouw in de geschiedenis van de Grammy’s, de bekroning in 2011 door Billboard als beste artiest van het Millenium en is zij tot tweemaal toe door Times uitgeroepen als een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. Haar nummers worden gekenmerkt door alledaagse thema’s en maatschappelijke gebeurtenissen zoals liefde, relaties, monogamie, vrouwelijke seksualiteit, onafhankelijkheid en de recente gebeurtenissen in Amerika waarbij onschuldige mensen slachtoffer werden van zinloos politie geweld.

Modern day feminist

f30b96ed043fa0900335cf5f37e1581d

Beyoncé wordt geroemd om haar experimentele producties maar ook door het feit dat zij een ware mythe om zichzelf heen heeft gebouwd en haar werk voor zich kan laten spreken. Keer op keer weet zij haar fans weer te verrassen zoals dit jaar toen “Lemonade” uitgebracht werd (waar overspel een belangrijk onderwerp was in haar song teksten) en zij in samenwerking met Topshop de sport lijn “Ivy Park” lanceerde. Beyoncé vormt elk project zoals zij het wil en dit geeft haar de mogelijkheid om het volledig conform haar eigen wensen en eisen te runnen. Beyoncé werkt hard om dit allemaal mogelijk te kunnen maken en haar successen eigen te blijven. Haar motto is dan ook: “I dream it, I work hard, I grind till I own it”. 

Who run’s the world?

b4ba71f231367372d6b147459b3615ff

Ik denk dat alles al gezegd is over waarom Beyoncé een woman crush is en een plekje in deze blog serie verdient. Een hard werkende vrouw die haar ups and downs wist te overkomen en laat zien dat hard werken en doorgaan loont. Een vrouw die vrouwen een stem geeft en taboe onderwerpen aan de kaak stelt in haar songteksten. Een vrouw om te bewonderen en te respecteren voor wat zij heeft bereikt. A girl who run’s the world ;-).

Wat vinden jullie van Beyoncé? Wie zouden jullie nog in de Woman Crush Wednesday willen zien?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin