Selecteer een pagina

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

Annemarie-Close-WitLR

Vandaag in de Woman Crush Wednesday een van mijn persoonlijke idolen. Een vrouw tegen wie ik op kijk en een ontzettende bewondering heb. Bewondering hoe zij zich staande heeft weten te houden, bewondering om wie zij is, bewondering om wat zij heeft bereikt in haar leven, bewondering voor haar kracht en energie, bewondering hoe zij zich staande weet te houden ondanks de kritiek die zij regelmatig krijgt. Mijn Woman Crush voor vandaag is Annemarie van Gaal.

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal is geboren in Helmond en vertrok al snel na het afmaken van haar opleiding naar het bruisende Amsterdam waar zij op jonge leeftijd trouwde en moeder werd. Helaas liep niet alles zoals het moest lopen en was zij binnen de kortste keren op 21 jarige leeftijd een alleenstaande moeder. Een tijd waarin zij soms de eindjes aan mekaar moest knopen en de meest gekke baantjes had om er maar voor te zorgen dat er brood op de plank kwam. Zo werkte zij o.a. voor de toen befaamde sex lijnen. In 1985 vond zij een baan als directie secretaresse bij uitgever VNU en groeide door naar de functie van project manager. Dit was het begin van haar carrière.

AMvGaal_JoostGovers3_thumb_500x250

In 1990 werd zij samen met Derk Sauer gevraagd door VNU om in Rusland het “Moscou Magazine” op te starten. Dit was in de tijd van Michail Gorbatsjov en het waren toen barre tijden. Derk Sauer en Annemarie van Gaal moesten letterlijk alles van de grond opbouwen. Helaas lukte het niet om het “Moscou Magazine” van de grond te krijgen en de twee besluiten om VNU te verlaten maar in Rusland te blijven. Samen richten zij in 1992 Independent Media op en samen lanceren zij o.a. de Russische Cosmopolitan, Marie-Claire en Good Housekeeping. Binnen een jaar hebben zij 700 medewerkers en runnen zij 20 verschillende kranten en tijdschriften titels. Ware glorie jaren liggen in hun bereik.

annemarie-van-gaal-001

In 2000 besluit Annemarie van Gaal terug te keren naar Nederland voor de opleiding van haar zoons. Dit houdt ook in dat zij Independent Media achter zich laat en een nieuwe start gaat maken in Nederland. Zij begint bij terugkomst als directeur Telegraaf Tijdschriften Groep en start daarnaast haar eigen onroerend goed bedrijf en eigen boetiek in de P.C. Hooftstraat. In 2004 begint zij AM Media waarmee zij o.a. AM Magazine (voor succesvolle zakenvrouwen) en het tijdschrift Catherine uitgeeft. Inmiddels kennen wij Annemarie van Gaal als een van de presentatoren van “Dubbeltje op zijn kant” waar zij mensen met schulden weer op het juiste pad probeert te helpen en “Dragon’s Den” waar zij een van de Dragons is. Naast haar bezigheden, is Annemarie van Gaal ook nog eens columniste en heeft zij inmiddels een aantal boeken geschreven.

Ik weet dat heel veel mensen een mening hebben over Annemarie van Gaal en ik hoor vaak dat zij een vervelende betweterige vrouw wordt gevonden door haar rol in “Dubbeltje op zijn kant”. Ik denk dat toen ik nog in de schulden had gezeten, ik precies hetzelfde had gedacht. Mijn mening over Annemarie van Gaal is compleet bijgedraaid toen ik een van haar boeken las en meer over haar verleden las. Annemarie van Gaal is een self-made millionaire en heeft met keihard werken haar rijkdom vergaard. Het is haar niet komen aanwaaien en zij heeft in de tijd dat zij alleenstaande moeder was, regelmatig vervelende baantjes aan moeten nemen om er voor te zorgen dat haar zoon te eten had. Een succesvolle vrouw die haar succes niet zomaar voor haar voeten geworpen heeft gekregen maar er keihard voor heeft moeten knokken. Die tropenjaren heeft gehad toen zij samen met Derk Sauer in Rusland een hele nieuwe weg moest maken voor de tijdschriften. Een vrouw die lef en doorzettingsvermogen heeft getoond. Een vrouw die niet heeft opgegeven maar is doorgegaan. Een vrouw die bewijst dat hard werken loont en dat je je droom nooit moet opgeven. Ik klap in mijn handen voor een vrouw als Annemarie van Gaal en buig met diep respect voor haar.

Kenden jullie het verhaal van Annemarie van Gaal? Wat vinden jullie van haar?

Maak er een geweldige dag van en take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin