Selecteer een pagina

88009ff50d67a0ba37c4b00c09467b28

De woensdagen zullen een wekelijks terugkerend thema hebben: Woman Crush Wednesday. Bekende en onbekende vrouwen die het verdienen om in de spotlight te staan. Gewoon omdat wij vrouwen elkaar wel wat meer mogen eren en op een voetstuk mogen plaatsen. We are all special!

a491b35757c86153e2092a75721f1d67

Vandaag een vrouw in de Woman Crush Wednesday die van haar gewicht haar succes heeft gemaakt en daarmee anderen weet te inspireren. Een vrouw die haar doorbraak had dankzij een Youtube filmpje wat viraal ging en dat de start was van haar succes. Een vrouw die je meeneemt in haar leven, haar hoogtepunten en struggles maar die je vooral laat zien hoe zij iedere keer weer opstaat en verder danst. De Woman Crush van vandaag is Whitney Way Thore.

3d441bd1b9c9fb90d0d869a8da74becf

Whitney is een vrouw met een verhaal. Zo had zij in haar tienerjaren last van een eetstoornis, kwam zij tijdens haar college jaren ontzettend veel gewicht aan, had zij last van een depressie en kreeg zij uiteindelijk de diagnose PCOS (Polycystic ovarian syndrome). Na haar studie ging zij naar Zuid-Korea om engelse les te geven aan schoolkinderen en toen zij terug kwam begon zij als on-air producer bij de Jared & Katie in the morning radioshow bij 107.5 KZL’s, een local radio station in haar home town Greensboro. Inmiddels woonde zij ook weer thuis bij haar ouders. Whitney  heeft haar hele leven gedanst en heeft zich nooit laten belemmeren door haar gewichtstoename.

Haar baan  bij het radiostation was dan ook het begin van een ongelofelijke stap in haar leven. Op 27 februari 2014 plaatsten Jared en Katie op het YouTube kanaal van 107.5 KZL’s een filmpje met de naam “a fat girl dancing”. In dit filmpje zie je een ongelofelijke dans performance van Whitney. Het filmpje gaat al snel viral en gaat de hele wereld over. Dit filmpje is voor Whitney DE kans om haar boodschap van body acceptance en positive body image te promoten. Al snel wordt het filmpje opgepikt door de tv zender TLC en in 2015 start op deze zender de real life show “My Big Fat Fabulous Life” waarin het leven van Whitney en alles wat zij mee maakt getoond wordt. In deze serie zie je hoe Whitney gewicht probeert te verliezen en hoe gefrustreerd ze hier soms door is maar je ziet ook haar weg met ups-and-downs om een gezonde mentale, fysieke en emotionele sterke vrouw te worden.  En ondertussen danst ze haar zorgen weg.

8c9cdfa3896e5bdcfb1b04d5934a6a28

Inmiddels is Whitney een ware body positivity activist geworden en is zij de bedenker van de campagne #nobodyshame. Een campagne om mensen te helpen om van hun leven en zichzelf te houden en te leven zonder schaamte. Iets waar helaas nog elke dag geknokt voor moet worden. Inmiddels geeft Whitney ook dans lessen die speciaal ontwikkeld zijn om zelf vertrouwen op te bouwen en heeft zij in mei 2016 haar memoires “i do it with the lights on” gepubliceerd.

bdcc52806aec663920e05209e6f5c8ff

Ik heb grote bewondering voor de manier waarop Whitney omgaat met de spotlight waarin zij staat. Regelmatig zie ik op haar social media nare commentaren voorbij komen en Whitney blijft altijd positief en netjes. Daarnaast is zij een geweldig voorbeeld voor elke vrouw als het gaat om je passie uit te voeren en te blijven uitvoeren, ondanks wat de wereld om je heen vindt of zegt, ondanks wat voor formaat je bent. Whitney komt over als een oprecht en eerlijk persoon die dankzij haar positieve instelling de obstakels van het leven kan overwinnen en dit dan ook met een glimlach doet. Een sterke vrouw die haar mannetje staat en laat zien dat je met hard werken en vooral geloof in jezelf er wel komt.

Hoe gaan jullie om met lichaamsacceptatie? Wat vinden jullie van de beweging #nobodyshame?

Take care!

xoxo

Follow my blog with Bloglovin