Selecteer een pagina

Soms zie je zo’n boek liggen waarvan de kaft je totaal niet aanspreekt maar als je dan de achterkant leest, je het toch een kans wilt geven. Afgelopen zaterdag zag ik “Heather, volmaakt” van Matthew Weiner bij de nieuwe boeken in de bibliotheek liggen. Een dun boekje met een nietszeggende kaft. Toen ik de achterkant las, besloot ik het boek toch een kans te geven en vandaag deel ik mijn mening met jullie.

Heather, volmaakt – Matthew Weiner

Mark en Karen Breakstone wonen samen met hun dochter Heather in een prachtig appartement in New York. Het lijkt een perfect gezin en het ontbreekt hun aan niets. Bobby Klasky, een ex-gevangene, heeft zijn zaakjes beduidend minder goed op orde. Hij grijpt dan ook zijn kans wanneer hij aan het werk kan als aannemer in het appartementencomplex waar ook de Breakstones wonen. Wanneer Mark opmerkt hoe Bobby zijn dochter in de gaten houdt, leert hij hoe ver hij bereid is te gaan voor zijn familie. Heather, volmaakt is een perfecte, compacte vertelling waarin Weiner de spanning paragraaf na paragraaf weet op te voeren tot het onvermijdelijke einde. Het is een duistere fabel over de complicaties tussen een familie en de maatschappij in de eenentwintigste eeuw.

Bron: Bol.com

Mijn mening

Ik roep regelmatig dat je een boek niet op zijn kaft moet veroordelen als metafoor. Dit was typisch zo’n boek waar mijn beoordeling heel verkeerd had kunnen uitpakken omdat ik de kaft nietszeggend vond. Maar jongens, wat een meedogenloos goed geschreven boek. In 137 pagina’s weet de schrijver je van de eerste pagina tot en met de laatste pagina mee te nemen in een bizarre familie dynamiek en ook nog in de geest van een redelijk gestoorde man. De twee verschillende lijnen weeft hij in elkaar alsof het de normaalste zaak van de wereld is om zij uiteindelijk met een bizar einde tot elkaar te laten komen. Dit is echt zo’n boek wat je binnen een uur uit hebt en wilt blijven lezen omdat je wilt begrijpen wat er gaat gebeuren en wie nou gelijk heeft. Ook al is 2018 pas een maand oud, dit is echt mijn favoriete boek tot nu toe.

Hebben jullie al een favoriet boek dit jaar gevonden?

Take care!

xoxo

Voor deze blog zijn affiliate links gebruikt. Klikken en kopen via deze link is lief en helpt Plus een Beetje maar kost niets extra’s.

Bron afbeelding: Shutterstock