Selecteer een pagina

Afvallen leuk? Op deze manier wel!

Afvallen, fit worden, je zelfvertrouwen een boost geven en ook nog eens mentaal fit worden? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt! Steeds meer vrouwen ontdekken de vele voordelen van boksen. Boksen is een HIIT sport waarbij je in een korte tijd erg veel calorieën verbrandt. Ideaal dus als je wilt afvallen, maar boksen kan nog veel meer voor je doen! Benieuwd of boksen iets voor jou is? Lees dan vooral verder.Lichamelijk en mentaal weerbaar

Boksen is dé ideale sport om je bovenlichaam te trainen. Veel cardio oefeningen richten zich vooral op je benen terwijl het bovenlichaam grotendeels verwaarloosd wordt. Boksen daarentegen is een cardiosport die zorgt voor sterke armen en harde buikspieren. Door stoten uit te delen en te incasseren train je je gehele bovenlichaam en maak je veel gebruik van je schuine buikspieren.

Onderzoek heeft daarnaast aangetoond dat boksen een positieve invloed heeft op zowel je fysieke als je mentale weerbaarheid. Vrouwen die begonnen met boksen merkten onder andere dat ze meer zelfvertrouwen kregen. Tijdens bokstrainingen word je namelijk gedwongen om uit je comfortzone te stappen en jezelf te verdedigen, iets wat je in het dagelijkse leven zeker van pas komt!

Stressverlagend

Ook de stresskippen onder ons hebben baat bij een flinke boks-sessie. Boksen vergt namelijk 100% focus waardoor je geen tijd hebt om tijdens de training te piekeren over je werk of om na te denken over de boodschappen die je nog moet doen. Je zult merken dat je hoofd na een bokstraining heerlijk leeg is terwijl je spieren nog hard aan het werk zijn met het verbranden van calorieën!

Boksen is voor iedereen

Of je nu jong of oud bent, groot of klein, dik of dun, boksen is een sport voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt is een bokshandschoen en de moed om jezelf tegen te komen in de ring. De eerste keer is dit misschien eng, maar je zal merken dat je het na één keer lekker losgaan hartstikke leuk gaat vinden! terwijl jij werkt aan je zelfvertrouwen en je incasseringsvermogen wordt je lichaam sterk en vliegen de kilo’s eraf. Een win-win situatie!

Ben jij klaar om te gaan boksen?

Take care!

xoxo

Bron afbeeldingen: Unsplash.com