Selecteer een pagina

Merry after Christmas day! Of misschien vier je vandaag wel derde kerstdag. Hoe waren jullie kerstdagen? Laten we vandaag in ieder geval weer overgaan tot de orde van de dag en dus gewoon beginnen met mijn week overzicht van de week voor kerst. Zoals ik al eerder schreef, zou het deze week een spannende week worden en moesten er heel veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Maar soms heb je van die onvoorziene omstandigheden die eigenlijk alles door de war kunnen gooien. Wat dat was en hoe mijn week uiteindelijk verliep, lezen jullie vandaag.

Maandag 18 december ‘17

Ik begin deze week met een afspraak bij een voedingsspecialist. Er zijn een aantal dingen waar ik tegenaan loop met mijn voeding en daar heb ik hulp bij nodig. Ik heb heel lang een wel/ niet discussie met mijzelf gevoerd of ik dit wel moest doen maar mijn doel voor 2018 is gezonder en fitter worden, dus dan moet ik niet zeuren en hulp vragen. Maar het moest wel iemand zijn die begrijpt wat lipoedeem is en wat ik nodig heb maar ook waar ik tegenaan loop. Gelukkig verloopt het gesprek goed, veel begrip en ik ga de deur uit met een berg goede tips die ik nu al kan toepassen. Natuurlijk heb ik meer dan 1 afspraak nodig dus in januari gaan wij verder. Ik ga snel naar het werk toe want de spannendste week van het jaar staat voor de deur. Vandaag is nog een relatief kalm dagje maar er gaat al veel de deur uit. Ik ga op tijd weg en meteen naar huis want morgen en overmorgen worden spannende dagen. Om half 10 ben ik op en ga meteen mijn bed in plaats van stoer doen en maar proberen wakker te blijven.

Dinsdag 19 december ‘17

De eerste belangrijke containers komen vandaag binnen en er moeten veel transporten de deur uit. Daarnaast hebben wij ook 2 routes voor morgen en de orders blijven binnenstromen. Het magazijn vindt ons op een gegeven moment dan ook niet echt aardig meer ;-). Helaas heeft een van de containers vertraging en valt het befaamde puzzelstukje waar ik het al weken over heb, niet op zijn plek. Het magazijn werkt keihard maar we halen het toch niet om op tijd klaar te zijn. Pas tegen 8 uur ga ik van kantoor weg en thuis is het klaar.

Woensdag 20 december ‘17

De mist die ik buiten zie voorspelt niet veel goeds. Ik maak nog een grapje tegen mijn ouders dat ik deze mist in mijn hoofd heb want een dag als gisteren hakt er behoorlijk in qua energie. En vandaag wordt het weer precies zo’n spannende dag. Wij verwachten essentiële containers en hebben meer orders dan dat wij vrachtwagens hebben. Niet alleen onze eigen auto zit propvol maar ook de transporteurs zitten vol en het is nu echt duimen dat wij alles weg gaan krijgen. Helaas zorgt de mist voor grote vertragingen in de haven van Rotterdam en staan onze containers vast. Gelukkig komen ze uiteindelijk wel maar niet allemaal en de belangrijkste met grote vertraging. Ons magazijn wordt op de proef gesteld en wij moeten op het laatste moment de transporten de deur uit krijgen. Iedereen staat behoorlijk onder druk vandaag en het wordt weer een latertje. Gelukkig kan ik even langs mijn ouders rijden voor eten als ik heel laat uit kantoor kom en staat mijn vader klaar met een tasje vol voedzame dingen. Ik eet thuis alles snel op en ga dan languit.

Donderdag 21 december ‘17

De mist blijft aanhouden en blijft voor problemen zorgen in de haven. Ook onze containers hebben er weer last van. Je kan alle puzzelstukjes heel goed plannen om de week zo smooth mogelijk te laten draaien maar soms zijn er onvoorziene omstandigheden waar je echt niets aan kunt doen. Containers worden geannuleerd die niet heel belangrijk zijn en in een week waarin wij de allergrootste drukte verwachten, is het nu ineens rustig in de middag. We kunnen alles bijwerken en ik kan beginnen aan mijn grote overdracht voor mijn kerstvakantie. Het wordt rustiger aan de telefoon en de mailbox loopt niet meer over. De spanning zit nog wel in mijn lijf en ik moet afkicken van de adrenaline dagen. Vandaag verlaat ik op tijd kantoor en ga even langs de Albert Heijn om alvast alles in huis te halen voor het kerst weekend. Gelukkig ben ik in een Albert Heijn die niet al te druk is maar waar ze ook nog flink aan het bevoorraden zijn. Heel eerlijk: ik kan niet zo goed tegen die kerstdrukte in winkels en ben dan ook blij dat het hier zo rustig is. Thuis plof ik lekker in mijn comfy outfit op de bank. Adrenaline is leuk maar de vermoeidheid begint nu wel toe te slaan. Ik werk al vanaf september op standje adrenaline en dat begin ik nu te merken. De offerte van het ziekenhuis voor mijn lipoedeem operatie komt vandaag binnen. Ik heb veel om over na te denken en ga dan ook met een vol hoofd naar bed.

Vrijdag 22 december ‘17

Ik sta op met een idee over de operatie voor mijn lipoedeem en net alsof een van mijn vriendinnen dat wist, stuurt ze precies op het juiste moment een liedje door. Like it has to be. Ik spreek mijn intenties uit voor de lipoedeem operatie en stap met een soort jubel gevoel in de auto om naar kantoor te gaan. Alles verloopt op rolletjes vandaag, ondanks dat wij nog containers hebben die niet arriveren door de weersomstandigheden. We bereiden alles voor voor de leveringen na de kerst. Ik werk vooruit en zorg dat mijn overdracht piekfijn in orde is. De dag is ontzettend rustig want onze klanten zijn natuurlijk druk in de winkels. Toch ga ik nog wat later weg omdat er nog een paar dingen besproken moeten worden voordat ik 10 dagen vrij ben. Maar om half 7 stap ik in mijn auto en I am driving home for Christmas. Ik ga lekker bij mijn ouders eten en na afgelopen week ben ik daar maar al te blij om want mijn energie is echt op. Spanning is af en toe best leuk maar het vraagt ook veel van je en vandaag is het duidelijk klaar.

Zaterdag 23 december ‘17

Vandaag doe ik niets. Ik ga zelfs niet op social media. Ik kijk de hele dag Netflix, lees een beetje in een boek, slaap een beetje en rommel wat rond in huis. Ik vind het wel even prima zo.

Zondag 24 december ‘17

Gisteren heeft mij goed gedaan en ik sta met meer energie op dan ik gisteren had. Ik ontbijt op mijn gemak, kijk nog wat Netflix, rommel nog wat verder in huis (ik heb opruimplannen voor deze kerstvakantie) en ga dan naar Amsterdam voor een afspraak. Daarna rijd ik nog even langs de Kwantum want als je gaat opruimen, heb je daar natuurlijk de juiste attributen voor nodig. Ze hebben alleen de maat bakken niet die ik zoek maar ik neem een alternatief mee en als ik thuis kom, ga ik meteen aan de slag met alle losse dingetjes die ik heb rond slingeren. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, toch? Ik gooi een hoop weg en zet een aantal dingen klaar om weg te geven. En nee, ik doe niet de Marie Kondo methode. Ik doe gewoon meteen weg. Ik ben een rommelkont en ik heb altijd van die dingen die ik wil bewaren voor het geval dat maar aan het eind van het jaar is het gewoon tijd om daar eens rigoreus doorheen te gaan. Ik heb vandaag een goede dag en vier kerstavond lekker op de bank met een kerstfilm en appen met een vriendin die ook thuis is. Met een goed gevoel ga ik lekker slapen.

Hoe was jullie week voor kerst? Hebben jullie deze week ook vakantie?

Take care!

Xoxo

Bron afbeelding zaterdag: Shutterstock