Selecteer een pagina

Happy wednesday! Nog maar een weekje en dan staan de kerstdagen al voor de deur. Plus dat wij 2017 dan gewoon al gaan afsluiten. Het lijkt wel of de laatste weken alleen maar sneller voorbij vliegen. Afgelopen week hadden wij de eerste winterse dagen, ik besloot een ultieme daad van selfcare te doen en kon ik nog mooi een van mijn doelen voor 2017 afstrepen van mijn lijstje. Vandaag deel ik uiteraard weer met jullie wat ik afgelopen week heb mee gemaakt.

Maandag 4 december ’17

Het begint te kriebelen bij mij en ik loop met een gezonde spanning rond. De komende weken gaan spannend worden met de containers die onderweg zijn en vooral de week voor kerst moet alles precies als een puzzel in elkaar gaan vallen op het werk. We beginnen langzaamaan met de voorbereidingen en planning voor de laatste week. Het is veel overleg en puzzelen want alles wat binnen gaat komen, gaat er grotendeels ook weer uit. Ik hou van deze periode van het jaar .. de drukte, de gekkigheid. Een soort adrenaline rush die nu langzaam aan het opbouwen is. Ja, ik weet het: adrenaline is niet altijd goed maar in dit geval wel want het gaat betekenen dat wij met een knal het jaar gaan afsluiten. Als alles meewerkt. De echte drukte is nog niet begonnen maar de dag vliegt voorbij en ik verlaat het pand met een chocoladeletter.

Dinsdag 5 december ’17

Het is vandaag Sinterklaas en ik zal eerlijk toegeven dat dit een dag is die voor mij zo snel mogelijk voorbij mag gaan. Ik heb er niets mee .. sorry als het een van je favoriete dagen is. Plus dat het altijd een gewone werkdag is en ook nog eens een hele drukke dag met een overwerkmoment. Mijn vader belt mij in de middag of ik langs de toko kan want zijn favoriete toko is gesloten. Dus na het werk haal ik nog even snel wat eten voor mijn ouders, eet dat op de bank op en ga daarna snel naar huis. De drukke dag eist zijn tol en dat zal de komende weken nog wel vaker gaan gebeuren. Selfcare is de rode draad deze tijd. Als ik thuis kom staat er een grote kerstboom in de woonkamer. Ik had altijd een heleboel excuses om maar geen kerstboom neer te zetten (voornamelijk dat het teveel rommel geeft en ik toch nooit thuis ben) maar vorig jaar heb ik geroepen dat ik dit jaar een kerstboom ging neerzetten. En daar staat dus ineens een mega grote kerstboom in mijn woonkamer. Ik moet eerst het een en ander verbouwen voordat hij op zijn plek staat en ik schuif een paar keer met alles maar voordat ik ga slapen, heeft hij zijn plekje gevonden.

Woensdag 6 december ’17

Ik loop wat achter met werk en besluit vandaag dat eerst allemaal in te halen. Er zijn wat dingen waar ik afgelopen dagen tegenaan gelopen ben en ik besluit een gesprek te hebben met onze directrice. Hulp en advies vragen kwam eigenlijk nooit in mijn woordenboek voor maar de laatste tijd probeer ik dat veel vaker te doen met kwesties waar ik tegen aanloop. We hebben een lang gesprek, ik kan mijn hart luchten en we bekijken de verschillende opties. Het doet mij goed .. wie had dat ooit kunnen bedenken dat ik zoiets zou zeggen ;-). Mijn vader heeft vandaag mijn favoriete eten zelf gemaakt: steak tartare met frites. Het ziet er uit als iets wat uit je maag is terug gekomen maar het is heerlijk! Voor een goede steak tartare kun je mij dus wakker maken.

Donderdag 7 december ’17

Eigenlijk wil ik vandaag alleen maar mijn kerstboom gaan versieren maar ja, duty calls. Dus hij moet nog even geduldig wachten en ik ook. Het lijkt vandaag een beetje stilte voor de storm. Het is rustig en dat maakt deze periode ook wel eens lastig. Je denkt dat het los gaat de komende weken maar dit soort dagen zorgen er dan toch voor dat ik een beetje twijfel aan mijn inschattingsvermogen. Ik heb  in de middag een gesprek met een van de redacteuren van Jinek over een artikel dat is verschenen in de Volkskrant en dat kan wel eens tot iets heel spannends leiden. Maar dat is nog afwachten. Ik voel mij in ieder geval al super stoer dat ik deze stap heb gezet. Als ik thuis kom, ga ik meteen aan de slag met mijn kerstboom. Ik heb vorig jaar in de uitverkoop allerlei kerst spullen gekocht en kom tot de ontdekking dat ik echt hele leuke dingen heb gekocht (voor belachelijke prijzen overigens). Ik vind het zowaar leuk om de boom te versieren en vraag mij de hele avond af waarom ik al die excuses had de afgelopen jaren.

Vrijdag 8 december ’17

Ik sta extra vroeg op om de lichtjes van de kerstboom aan te zetten en in het donker er nog even van te genieten. Dat vind ik dus het allerleukste van deze periode: alle lichtjes. Het is buiten noodweer en waar ik overal verhalen lees over sneeuw, regent het gewoon keihard bij ons. Verschil moet er zijn ;-). Het was een rommelige week en je merkt bij iedereen dat de energie op is. Gelukkig is er nog wel heel veel lol maar we komen met moeite de dag door vanwege onze vermoeidheid. Het liefst rijd ik meteen naar huis want seizoen 2 van The Crown staat online op Netflix maar ik besluit wijs en volwassen te zijn en ga eerst even langs de supermarkt. Maar als ik thuis aan kom, plof ik natuurlijk meteen op de bank om The Crown te kijken.

Zaterdag 9 november ’17

Een van mijn doelen voor 2017 was om een van de programma’s van Michael Pilarzcyk te volgen en vandaag is het zo ver. Vandaag gaan we “Persoonlijk Meesterschap” volgen, samen met nog 998 andere mensen. We moeten er voor naar Veenendaal maar het is uiteindelijk ontzettend leerzaam, inspirerend en de moeite waard. We gaan vroeg op pad want de weersvoorspellingen zijn niet al te motiverend en komen ruim op tijd in Veenendaal aan. We gaan lunchen bij van der Valk en dan op pad naar de Basiliek in Veenendaal waar het al ontzettend druk is als wij aankomen. Het was een inspirerende dag met heel veel indrukken die allemaal even moeten bezinken. Voordat wij terug rijden, gaan wij nog even een hapje eten bij Goya. Een all you can eat concept maar dan net even iets anders als wij gewend zijn. Wel heel lekker en de sashimi gaat er goed in. Moe maar voldaan kom ik uiteindelijk thuis.

Zondag 10 december ’17

Ik hoor allemaal spookverhalen over sneeuw maar als ik wakker word is er nog niets te zien. Enigszins teleurgesteld begin ik de dag want ik wil ook gewoon sneeuw. Nu klink ik als een klein kind, ik weet het .. hahaha. Ik doe lekker rustig aan. Kijk Netflix, werk aan mijn art journal voor de blog van donderdag, maak wat foto’s en werk aan een paar blogposts. Tegen het middaguur is daar dan eindelijk de sneeuw. Zandvoort kleurt wit en op een gegeven moment is het zo heftig dat mijn vader en ik overleggen of het wel verstandig is om nog de deur uit te gaan. Niet dus en het zondag family dinner vervalt :(. Ik blijf thuis en rommel verder. Als de waarschuwingen voor maandag op het nieuws komen, besluit ik na lang twijfelen contact te zoeken met onze directie en vrij te vragen voor maandag. Het druist tegen alles in waar ik voor sta en in geloof en normaal gesproken zou ik gewoon in de auto zijn gestapt maar met alle code rood alarmbellen twijfel ik of het slim is om in de auto te stappen. Met een beetje raar gevoel ga ik slapen, ondanks dat ik weet dat dit de ultieme selfcare actie is.

It’s a wrap! Hoe was jullie week? Hoe gaan jullie deze laatste dagen voor kerst invullen?

Take care!

xoxo