Selecteer een pagina

Als jullie dit lezen ben ik inmiddels weer in het herfstige Nederland na een geweldige vakantie in Tenerife. Het was een volle week gevuld met een mix van emoties. Ik pakte een aantal zaken aan die ik al te lang had uitgesteld in de eerste helft van de week en de tweede helft van de week was gevuld met mijn Tenerife reis. Wat ik allemaal deed, lees je vandaag.

Maandag 11 september ‘17

Ik word wakker met een raar gevoel wetende dat ik “eigenlijk” nu al op Schiphol had rond moeten lopen in afwachting van de vlucht naar Orlando. De teleurstelling overheerst nog steeds bij ons allebei. Ik besluit de teleurstelling en extra dagen thuis om te zetten in iets nuttigs en ga verder met mijn grote herfstschoonmaak. Buiten klettert de regen tegen mijn ramen en op droge momenten besluit ik om dan ook maar meteen de ramen te lappen. Als ik dan toch bezig ben. De hele dag besteed ik aan de woonkamer afmaken en een start maken in de slaapkamer. Het geeft een goed gevoel om zo grondig bezig te zijn. ’s Avonds ontdek ik op 24 kitchen Esmée in Parijs. Een heerlijk culinair programma over de leuke plekjes in Parijs maar ook met een heleboel heerlijke gerechten. Met een tevreden gevoel sluit ik de dag af.

Dinsdag 12 september ‘17

Ik ga verder met de grote herfstschoonmaak en verbaas mij over hoeveel rommel ik iedere keer weer verzamel. Er worden heel wat vuilniszakken gevuld en dingen verschoven. Een goede remedie tegen de teleurstelling 😉 en het houdt mij lekker bezig. Zo erg zelfs dat ik de tijd vergeet en gehaast op mijn scooter spring omdat ik ga eten met een van mijn vriendinnen. Een hele gezellige avond want we hebben behoorlijk wat bij te kletsen. Van zulke avonden word ik ontzettend blij.

Woensdag 13 september ‘17

Ik had heel veel plannen maar als ik naar buiten kijk is de eerste herfststorm los gebarsten. Ik besluit om even rustig aan te doen en heb hevige last van uitstelgedrag als het gaat om mijn koffer inpakken. Niet omdat ik geen zin heb maar eigenlijk omdat ik niet goed weet wat ik mee wil nemen en mijn mindset nog steeds omgezet moet worden. Gedurende de dag leg ik steeds wat klaar en uiteindelijk vult mijn koffer zich vanzelf. Dit keer heb ik nog genoeg ruimte over voor een serieus geval shoppings in Tenerife. Als ik klaar ben en mijzelf ook heb gemotiveerd om de laatste dingen in huis te doen, ga ik naar mijn ouders om lekker te eten. Als echte Amsterdammers hebben wij brood op het menu staan. Een eeuwenoude traditie die wij graag in stand houden en waarmee ik ben opgegroeid. Ik taai al vroeg op want ik ben moe en wil morgen natuurlijk fit zijn.

Donderdag 14 september ‘17

Vandaag gaan wij dan eindelijk op reis. De knop is om en ik heb er zin in. We zijn al ingechecked en hoeven dus alleen de koffers af te geven. Hoewel ik ruim op tijd wakker ben, presteer ik het om te laat de deur uit te rennen. Iets wat mij niet vaak gebeurt, helemaal niet op dit soort dagen. De komende drie maanden ga ik dit nog horen want mijn ouders zijn dit niet gewend ;-). Op Schiphol gaat het allemaal heel erg snel en we zijn al snel door de controle heen. Met een Starbucks in de hand kletsen we eerst eens uitgebreid bij en gaan dan op onze gemak naar de gate. Binnen 5 uur zitten wij op Tenerife en binnen een uur zitten wij al in ons appartement. Alles gaat zo relaxed. We leggen snel de spullen neer en gaan in het winkelcentrum aan de overkant eten en een overheerlijke smoothie drinken. De vakantie is begonnen!

Vrijdag 15 september ‘17

Ik ben belachelijk vroeg wakker en begin de dag in de tuin met bloggen. Dit is wel het leven hoor. In het zonnetje bloggen. Tegen de tijd dat wij naar het zwembad willen gaan, komen de eerste wolken eraan. We halen even snel boodschappen om dan bij het zwembad te gaan liggen. Na een paar uurtjes wordt het gewoon koud en we besluiten om in de tuin van het appartement te gaan liggen waar het een stuk warmer is. We luieren en kletsen lekker de middag door. Een prima eerste dag van de vakantie. Als we ons hebben opgefrist, gaan we naar downtown Playa de Las Americas om te shoppen. Uiteindelijk ploffen we neer bij een sushi tentje (die overigens spaarzaam zijn in Tenerife) en we eten geweldige sushi. Moe maar voldaan ploffen we uiteindelijk in ons bed.

Zaterdag 16 september ‘17

De zon schijnt flink als wij wakker worden. Na een rustige ochtend ritueel, gaan we dan ook meteen bij het zwembad liggen. We zwemmen, lezen, zonnen en slapen de dag door. Het ideale moment om te ontspannen, te rusten en op te laden. De tijd vliegt voorbij en voordat wij het weten is het alweer tijd om ons klaar te maken voor het avondeten. We gaan weer naar het centrum van Playa de Las Americas en genieten van een heerlijke budget meal. Terwijl wij aan het wachten zijn op ons eten, begint het keihard te regen en na een paar minuten is het ook weer voorbij. Heel bizar. Na het eten lopen we nog een beetje rond en sluiten af met een cocktail bij een van de leukste tenten van Tenerife: Monkey’s. Het is zaterdagavond en daar horen gewoon cocktails bij. Met een glimlach sluit ik vandaag af.

Zondag 17 september ‘17

De tijd vliegt werkelijk voorbij. Het lukt eindelijk om een beetje uit te slapen en eigenlijk herhalen wij precies wat wij gisteren hebben gedaan. Het is wederom een stralend mooie dag. We gaan iets eerder bij het zwembad weg want we willen de Siam Mall bezoeken voor some serious shoppings. Helaas vallen onze scores tegen maar toch vinden wij wat leuke spulletjes. Ik zal nog een Tenerife shoplog posten als ik mijn koffer uit heb gepakt bij thuiskomst. We eten op het dakterras van de Siam Mall en als alles gesloten is, gaan wij weer terug naar het appartement waar we op de bank ploffen gierend van het lachen want het hotel heeft besloten dat het vandaag mijn verjaardag is.

De week is werkelijk voorbij gevlogen maar wat een fijn eerste vakantie week was het!

Hoe is het met jullie? Hoe was jullie afgelopen week?

Take care!

xoxo